Economia

Continua la batalla jurídica de l'Aldea

L'Audiència manté com a investigat l'auditor de la cooperativa agrícola

L'auditor de la cooperativa agrícola de l'Aldea entre el 2008 i el 2011, Juan Carlos Torres, responsable de l'empresa BDO, continuarà com a investigat com a presumpte autor d'un delicte de frau comptable en el cas de la fallida de l'entitat. La secció quarta de l'Audiència de Tarragona ha estimat el recurs de la junta rectora de la cooperativa contra la decisió de la jutgessa de Tortosa de retirar la imputació de Torres.

Segons la interlocutòria, les irregularitats comptables que hauria comès l'exgerent –també investigat– Daniel Ferré no s'haurien pogut produir si Torres no hagués validat uns comptes que falsejaven la imatge financera de la cooperativa, projectant-ne una de totalment allunyada de la realitat. D'acord amb els informes pericials, les auditories van permetre comptabilitzar crèdits pendents de cobrar per transaccions amb empreses estrangeres que no es van poder acreditar. El magistrat creu que Torres havia de conèixer aquestes maniobres.

D'acord amb les pericials encarregades a una altra auditora i als Mossos, Torres no va verificar ni comprovar els apunts comptables ni la mateixa existència dels contractes: de fet, tot i els requeriments, en cap moment l'auditor va aportar cap document acreditatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]