Economia

Cargols de Lluena doblarà en dos anys la producció de cargols ecològics

Té la seu a Camallera i és l'única granja de Catalunya registrada i certificada pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE)

Cargols de Lluena, amb seu a Camallera, és la “primera i única granja ecològica de producció de cargols de Catalunya” certificada i registrada al Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). La granja, propietat de Marc Gou, produeix uns 7.000 quilos de cargols, però ara està preparant els camps per aconseguir doblar en un parell d'anys la producció.

Gou, que també dirigeix la comercial d'alimentació Distribució Fluvià, va començar a dedicar-se a la producció de cargols per afició i ho va fer en uns terrenys on anys enrere hi havia plantacions d'arbres blancs i pomeres, i “allà el cargol s'hi reproduïa molt bé”.

Però Gou, aconsellat per un amic productor de recuits ecològics, va pensar que ell també es podria dedicar a la producció ecològica per poder-se diferenciar de la resta de granges. El problema és, segons explica l'empresari, que quan va decidir demanar-ho no hi havia normativa per a aquesta mena de granges. “És per això que entre que es va crear la normativa i es va poder certificar que els cargols eren ecològics vam tardar tres anys”, explica Gou.

Segons l'empresari, actualment els cargols només mengen plantes que hi ha al terreny i pinso ecològic que compra a Olot i que, igual que les plantes, està certificat. Però, per diferenciar-se encara més de la resta de productors, ha decidit plantar arbres fruiters “de varietats antigues que estaven a punt de desaparèixer”. L'enginyer tècnic agrícola Guillem Arribas està recuperant aquest tipus d'arbres i ha acceptat plantar-ne als camps que Gou té a Camallera, on produeix els cargols.

Entre aquestes varietats hi ha les pomeres del ciri banc i vermell, l'eugènia, el cirerer negre i el perer de Seremenya. “Amb aquestes varietats contribuirem a fer que els cargols tinguin un gust diferenciat. A més, hi ha la creença que la poma del ciri és la Viagra natural”, assegura Gou.

Pràcticament tota la producció de Cargols de Lluena es ven actualment a Mercabarna, “que ens els compren perquè es volen distingir de la resta de productors”.

LA XIFRA

7.000
quilos
de cargols ecològics produeix actualment la granja Cargols de Lluena, de Camallera.

LA FRASE

Ara hi estem plantant arbres fruiters antics per obtenir cargols amb gust diferenciat
Marc Gou
PROPIETARI DE CARGOLS DE LLUENA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona