Economia

Mataró promou la contractació de desocupats del sector tèxtil

Les subvencions s'atorgaran a les empreses que contractin durant un mínim de tres mesos els aturats, que prèviament s'hauran format

Més de 60 persones podrien trobar feina gràcies a aquest nou projecte d'ocupació

Participen en el programa de Mataró
45 empreses

Mataró vol contribuir a la recuperació d'un dels principals sectors industrials de la comarca del Maresme, el sector del tèxtil i la confecció. Amb un projecte liderat pel servei d'ocupació de la ciutat i subvencionat per la Diputació ofereix assessorament individualitzat i formació, però l'acció estel·lar és la subvenció dels nous contractes de treball que les empreses formalitzin amb persones desocupades. Amb el nom d'Insertext, la iniciativa té entre els seus objectius millorar l'ocupabilitat i afavorir la inserció en el mercat laboral de les persones desocupades, i fomentar la seva contractació en el sector del tèxtil donant resposta a les necessitats de les firmes del sector. Amb un pressupost global de 233.744 euros, el consistori mataroní aporta gairebé 70.000 euros al programa, dels quals 54.000 es destinaran a promoure la noves contractacions, que hauran de tenir un mínim de tres mesos de durada. Es calcula que més de seixanta persones podrien trobar feina a partir d'aquests ajuts.

Les empreses i els autònoms interessats a acollir-se a aquesta subvenció tenen fins al 27 de maig per presentar les sol·licituds a l'Ajuntament. Sota el lideratge de Mataró col·laboren en el projecte el Consell Comarcal del Maresme i altres municipis amb presència d'indústria tèxtil, com ara Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Argentona, Cabrera de Mar i Pineda de Mar, així com els principals agents públics i privats del territori.

La primera fase del programa es va dur a terme de maig a octubre de l'any passat i ha permès detectar les necessitats formatives i de personal de les empreses d'aquest àmbit. Així, es va contactar amb 218 companyies de la comarca, de les quals 45 s'hi van adherir. Una feina que es va encarregar a un dels agents més experts en el sector, l'Associació d'Empresaris de Gènere de Punt de Mataró i Comarca. Un cop determinats els perfils professionals i les competències tècniques que les empreses demanaven més, durant el darrer trimestre de l'any passat es va organitzar l'oferta formativa i es van seleccionar les persones participants en el projecte, que en la majoria dels casos estaven desocupades, havien treballat en el sector i tenien alguna mancança pel que fa a la formació tècnica. En aquests moments participen a Insertext una seixantena de persones, tot i que es preveu que la xifra pugui augmentar fins al centenar de participants. Després d'un assessorament personalitzat, cadascun d'ells ha pogut començar un itinerari formatiu en funció de les seves necessitats i se'ls ofereix també la possibilitat de dur a terme un període de pràctiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia