Economia

Bayer creu que la planta de Covestro serà útil

El conseller delegat de Bayer a l'Estat espanyol i Portugal, Rainer Krause, es va mostrar convençut que la planta de Covestro a Tarragona “pot tenir una utilitat important” entre les fàbriques de Covestro d'arreu del món. En una roda de premsa, Krause es va referir així a la planta de la Canonja, que va anunciar, el 4 de desembre passat, que deixaria de produir MDI, a finals del 2017, un cessament de la producció que podria afectar unes 120 persones. Cal recordar que Covestro es va escindir de Bayer, el setembre del 2015, si bé la multinacional farmacèutica alemanya en controla el 69% del capital. Krause es va limitar a recordar que hi ha contactes entre la filial espanyola de Covestro i l'empresa matriu per tractar del futur de la planta tarragonina, que, en principi, se centrarà en les operacions dels sistemes de poliuretà i en un centre logístic d'àcid clorhídric.

La filial de Bayer va reiterar, el 23 de febrer, que tancaria la planta d'MDI perquè els seus costos de producció “no són competitius”. Des de l'anunci de tancament, el comitè d'empresa ha qüestionat l'argument de la direcció assegurant que la planta de la Canonja és del tot viable. Els sindicats també han mantingut converses amb diversos eurodiputats per tal de denunciar davant la Comissió Europea que és un cas de “deslocalització” dins la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia