Economia

LSolé, de Massanes, premi d'excel·lència energètica en internacionalització

L'empresa, especialista en solucions d'energia neta per a ús industrial, rep el premi de la Generalitat

LSolé ha augmentat un 70% les vendes a l'exterior

L'empresa de Massanes LSolé ha rebut el premi d'excel·lència energètica en l'apartat d'internacionalització. El director general de l'empresa, Daniel Solé, va rebre el premi fa uns dies de la mà del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en un acte a Barcelona en què es van atorgar diverses categories d'aquests premis convocats per la Generalitat a través de l'Institut Català d'Energia (Icaen) per reconèixer les empreses que han dut a terme projectes o actuacions remarcables en el camp de l'estalvi, l'eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques.

LSolé ha rebut el guardó en la modalitat d'internacionalització i és l'única empresa gironina que ha rebut alguns dels guardons. LSolé està especialitzada en la fabricació de calderes industrials per a l'aprofitament energètic de la biomassa i està present a 45 països en quatre continents. Actualment té delegacions permanents a França, Xile, Hondures, la República Dominicana i aquest 2015 ha redoblat l'aposta en el mercat llatinoamericà cosa que li ha permès augmentar un 70% el volum de vendes a l'exterior.

Entre els darrers projectes d'LSolé hi ha la instal·lació d'una nova planta d'energia tèrmica amb biomassa renovable a l'empresa xilena BioMar, un dels tres principals proveïdors mundials d'aliments per a peixos. La instal·lació, valorada en mig milió de dòlars, processarà 32.000 tones de pèl·let l'any, generarà fins a 4 MW d'energia tèrmica, cosa que, segons l'empresa, suposarà un estalvi econòmic i ambiental, ja que evitarà que s'hagin de cremar 2.300 tones de fueloil l'any, que generarien l'emissió de 7.200 tones de CO2 anuals.

Serà la sisena planta que l'empresa catalana té al país sud-americà, instal·lades bàsicament en hospitals i en el sector agroindustrial.

LA XIFRA

70%
L'augment
en el volum de vendes a l'exterior ha estat possible després de redoblar l'aposta a Llatinoamèrica.

Una empresa familiar amb més de 50 anys

L'empresa familiar LSolé va fundar-se a Barcelona l'any 1964 i va esdevenir societat anònima el 1985. Ubicada al polígon de Massanes i amb una oficina a Mataró, des que va néixer, ja ha instal·lat 500 plantes de generació d'energia a 20 països, i exporta més del 80% de la seva facturació, que supera els 14 milions d'euros. Té un equip de cinquanta persones i una àrea dedicada a la investigació, el disseny i la fabricació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA