Lear diu que el govern no li ha ofert mai cap ajut per a la planta de Roquetes

La plantilla torna a tallar la carretera dels Reguers

«El govern de la Generalitat diu que fa temps que ofereix ajuts a Lear i l'empresa ens ha comunicat que el govern menteix», va manifestar ahir el secretari general de la USOC, David Queralt, després de la primera reunió entre els sindicats i la multinacional per negociar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que deixarà 515 treballadors a l'atur. És per això que els sindicats reclamen al govern que aclareixi la situació i insisteixen que encara no és tard per aconseguir que la multinacional porte un nou producte a la planta de Roquetes. «Sembla que fa sis o set anys estaven oberts a diversificar la producció de Roquetes, però ara diuen que no tenen cap nou producte per portar a aquesta planta», va dir el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó. «L'empresa ha admès que no ha presentat cap pla industrial al govern», va afegir-hi el secretari d'acció sindical del metall de la UGT, José Antonio Pasadas.

Per la seua banda, la multinacional Lear no va voler fer cap declaració sobre la reunió i es va limitar a difondre un comunicat en què explica que s'ha iniciat la negociació de l'ERO i que espera aconseguir «la millor sortida a la difícil situació de Roquetes i els seus treballadors». De fet, en aquesta reunió va ser impossible acostar posicions entre els sindicats i l'empresa, perquè mentre que la multinacional argumenta que ha de tancar la planta de Roquetes perquè té pèrdues econòmiques, els sindicats li reclamen que fabrique altres productes a la planta i que mantingui el màxim nombre possible de treballadors. La propera reunió no tindrà lloc fins dimarts de la setmana que ve i serà amb la mediació de Treball.

Més mobilitzacions

Mentre els sindicats i els responsables de Lear es reunien a la fàbrica, uns 300 treballadors van tallar la carretera dels Reguers, la T-342. Volem faena!, exclamava la plantilla de la multinacional nord-americana. Demà dijous el comitè d'empresa de Lear es reunirà per acordar les mobilitzacions de la setmana que ve, que seran ratificades en l'assemblea que hi ha convocada per divendres al migdia. També dijous hi haurà una concentració de treballadors a la porta de la fàbrica i tornaran a tallar la carretera dels Reguers. Quant a les pròximes mobilitzacions, els treballadors volen manifestar-se a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Suport dels comerciants

La manifestació que els sindicats han convocat per aquest dissabte al matí a Tortosa amb la qual rebutgen el tancament de Lear i reclamen un pla industrial per a les Terres de l'Ebre rep cada dia més adhesions. Ahir, les diferents associacions de comerciants de Tortosa i els venedors del mercat es van afegir a la protesta i van avançar que les botigues tancaran les portes a dos quarts d'una perquè tothom pugui anar a la manifestació, que sortirà des de la plaça del Carrilet i acabarà a la Delegació del Govern. També el sindicat Unió de Pagesos va expressar el seu suport als treballadors de Lear i, entre d'altres, l'Ajuntament de Deltebre es va posar al costat dels sindicats. Finalment, el PP reclama al govern que no accepte el tancament de la planta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.