Economia

agricultura

cava

Presenten els requisits del cava de paratge qualificat

El Consell Regulador de la DO Cava vol definir així el producte més prestigiat del sector

Creuen que, d'entrada, una dotzena de cellers podran etiquetar ja alguna referència amb el nou segell

El president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Cava, Pere Bonet, va presentar ahir públicament el reglament que definirà els nous caves de paratge qualificat, que haurien de ser el producte estel·lar de la DO. Amb aquest segell de qualitat, el Consell Regulador vol introduir als mercats nacional i, sobretot, internacional un escumós de prestigi amb elements que puguin competir, a un preu elevat, amb el xampany francès.

Segons Bonet, el nou segell serà la garantia que el producte retrata el paisatge de la zona i transmet la singularitat del terrer a la copa. Així ho va dir en un acte que es va celebrar al Palau de la Música Catalana, al qual van assistir Lenka Sedlackova, Guillermo Cruz i Yvonne Heistermann, tres masters of wine que van remarcar les bondats del cava i la importància dels controls de rendiment i el tractament de la vinya.

Va tancar els parlaments la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, que va defensar la singularitat dels productes de qualitat com una fórmula per transmetre la cultura vitivinícola i gastronòmica del país que des de la Generalitat es reforça en coherència amb la realitat rural però també turística de Catalunya. Malgrat que la DO Cava depèn del Ministeri d'Agricultura, Serret es va comprometre a donar el suport necessari perquè aquesta marca sigui un èxit, en la línia actual del departament. Serret va dir que la Generalitat treballa per donar valor a les especificitats del sector i millorar el valor afegit dels vins, i es va mostrar oberta a escoltar el sector vitivinícola per avançar en aquest camí.

L'acte es va acabar amb la música del quartet de corda de l'Orquestra de Cambra del Penedès.

LA FRASE

Hem de treballar amb el màxim consens per donar valor a les especificitats del sector
Meritxell Serret
consellera d'agricultura de la generalitat

Quan es podrà posar l'etiqueta de prestigi

Per poder posar l'etiqueta de cava de paratge qualificat en una referència, el producte haurà de provenir de vinyes de com a mínim deu anys, de collita manual, amb rendiments màxims de 8.000 quilos per hectàrea (0,6 hectolitres per cada 100 quilos de raïm) i un total de 36 mesos de criança (sis més que un Gran Reserva). Els paratges estaran delimitats geogràficament, amb identificació de les parcel·les, i hauran de tenir característiques climàtiques i de cultiu que els diferenciïn del seu entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.