Economia

Societat

La Brigada Jove agafa volada

Arenys de Munt repeteix per tercer estiu la contractació de setze joves sense feina pels mesos d'estiu per fer tasques de manteniment

Sant Iscle de Vallalta copia el model i ofereix per primer cop dues places als joves

Més candidats que places. Aquesta és la realitat amb què els joves d'Arenys de Munt es presenten a la convocatòria de la Brigada Jove. L'any passat van ser 50 els joves que es van presentar per a la vintena de places amb l'esperança de tenir un contracte laboral a mitja jornada pels mesos d'estiu. “Ho veig difícil, però per provar-ho no hi perdo res”, comentava una de les aspirants que l'any passat va quedar exclosa. Aquest estiu seran només setze places pels torns de juliol i agost i el segon fins a mitjan setembre. Per als joves aquesta és una bona ocasió per iniciar-se en el món laboral, durant l'època que deixen aparcats els estudis i quan molts ho tenen complicat per accedir al món laboral.

Arenys de Munt encara no ha tancat la convocatòria que finalitza el 23 de juny, per fer després el sorteig i poder incorporar-se l'1 de juliol. Les tasques que es fan són de manteniment de l'espai públic, com ara reparar mobiliari urbà o repintar parets guixades amb grafits. Abans de començar, tot l'equip rep formació de riscos laborals per fer un bon ús de les eines que puguin fer servir. El sou és de poc més de 500 euros per una jornada laboral de quatre hores diàries. Arenys de Munt ha estat pioner a la comarca a aplicar aquesta iniciativa, però d'altres municipis n'han pres nota. El poble veí de Sant Iscle de Vallalta fa una prova per oferir aquest estiu dues places per a joves d'entre 16 i 18 anys. La convocatòria no ha passat desapercebuda i s'hi han presentat setze aspirants. “Volem veure com va l'experiència i poder ampliar places per l'estiu que ve”, assegura l'alcalde, Eduard Turon (ERC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona