El govern oferirà crèdits tous a les empreses de les Terres de l'Ebre

Els treballadors de Lear lamenten que Montilla digui que no hi ha res a fer

El conseller Huguet va manifestar ahir que Lear ha acceptat subvencions del govern per a la planta de Valls, però que en canvi en els últims tres anys no ha presentat cap projecte per rebre ajuts a la planta de Roquetes. Amb tot, la multinacional sosté que el govern no li ha ofert cap ajut per mantenir els llocs de treball a les Terres de l'Ebre. I en vista del tancament d'aquesta fàbrica, que deixarà a l'atur 515 persones, el govern vol oferir crèdits tous a les empreses de les Terres de l'Ebre. «Aquests ajuts permetran enfortir les empreses que hi ha a la zona, especialment les de sectors de difícil deslocalització», va dir Huguet, que concretament es va referir al sector energètic, a l'agroalimentari i al turístic. A més de la partida pressupostària que destinarà el govern de la Generalitat per ajudar les empreses de les Terres de l'Ebre, Huguet va avançar que el govern de l'Estat podria emprendre una mesura similar.

Protesta de la plantilla

Els treballadors de Lear van tornar a concentrar-se ahir al migdia a la porta de la fàbrica i van tallar durant vint minuts la carretera dels Reguers, la T-342. Les paraules de Montilla al Parlament amb relació a la planta de Lear van decebre la plantilla. «És lamentable que el president de la Generalitat digui que el tema de Lear està liquidat, que no hi ha res a fer, això no ens ajuda gens en el procés negociador», va assenyalar Francesc Oroval, membre del comitè d'empresa de Lear a Roquetes. Dimarts de la setmana que ve el comitè d'empresa i la direcció de Lear es tornaran a reunir per negociar les condicions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), tot i que aquesta vegada ho faran amb la mediació de Treball. Avui hi haurà una assemblea de treballadors i s'aprovaran les mobilitzacions del novembre.

Crida a la mobilització

El secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó, va fer ahir una crida a la mobilització. «La manifestació de dissabte és de totes les Terres de l'Ebre; reclamem un pla industrial i les infraestructures necessàries per fer aquest territori més competitiu», va dir Casadó, que va recordar que l'acte de protesta no és només pel tancament de Lear. «Com més èxit tingui la manifestació més força tindrem per reclamar allò que s'ha limitat durant molt de temps a aquest territori», va manifestar el secretari general de CCOO a l'Ebre. Els sindicats asseguren que no aturaran les protestes fins que hi hagi un compromís ferm per part del govern per industrialitzar les Terres de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.