Economia

Turisme

Redescobrir el Gironès passejant

El Consell Comarcal promou passejades culturals per sis pobles per mostrar-ne els atractius patrimonials

S'hi podran visitar el poblat ibèric de Sant Julià de Ramis o l'antic castell de Cervià de Ter, entre molts altres

Se'n faran 27 al llarg dels mesos de juliol, agost, setembre, octubre i novembre

Les administracions locals i el Consell Comarcal del Gironès s'han conxorxat, un cop més, per potenciar el turisme a la comarca en una explotació cultural, lúdica, saludable i sostenible de la comarca. El darrer projecte són les passejades culturals. Durant els propers cinc mesos, es faran sortides per sis municipis de la comarca per mostrar-ne el patrimoni. Amb l'acompanyament d'una guia oficial de turisme, es podrà visitar Llagostera, per exemple. En aquest cas, serà una passejada d'una hora i mitja de durada que recorrerà el nucli antic, es mostrarà la característica torre de la presó —al capdamunt del nucli urbà, una de les imatges icòniques del municipi i la comarca— i es visitaran el centre d'interpretació de Can Caciques –on s'explica la història local, els orígens, l'evolució demogràfica i econòmica, etc.–, amb la possibilitat de veure per dins la torre Gemma, de planta quadrada, i les fresqueres. A Sant Julià de Ramis es podrà visitar una altra de les joies patrimonials del Gironès, com és el poblat ibèric Castellum Fractum, o la talaia de Cultures i les ermites romàniques dels Sants Metges. Un altre dels municipis per on transcorreran les passejades culturals és Sant Martí Vell. Serà una passejada més llarga que la resta, en aquest cas, de tres hores. La visita inclou el poble medieval, l'església gòtica, les vinyes del celler Eccoiwine i un dels santuaris més visitats al Gironès, el santuari dels Àngels. Una hora i mitja a Madremanya servirà per visitar el barri vell del poble i les creus de terme i per conèixer les llegendes del municipi. A Cervià de Ter, els passejants visitaran el monestir benedictí, el safareig de les dones, l'antic castell i el tram local del camí de Sant Jaume. També forma part del programa el municipi de Cassà de la Selva, amb una visita a la ruta del suro i modernisme, aspectes que van formar el passat econòmic i cultural del municipi i un dels projectes —la ruta— de promoció del municipi i memòria històrica que han d'assegurar-ne un futur relligat amb les arrels.

Seran en total 27 sortides des del juliol al novembre. Aprofitant el bon temps, les sortides de juliol, agost i fins al 8 de setembre es faran a les sis de la tarda, cada dimarts i cada dijous. Les d'octubre i novembre es faran els diumenges a les onze del matí. Les visites tenen un cost de vuit euros per als adults i de quatre per als nens de set a dotze anys, i s'han de reservar al web www.turismegirones.cat. Seran en català o, si hi ha demanda, en castellà, francès i anglès. El vicepresident del Consell Comarcal del Gironès, Quim Roca, va destacar, en la presentació, que les passejades, a més de ser un revulsiu econòmic i turístic, han de servir per redescobrir el patrimoni de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona