Economia

Societat

L'activitat nàutica augmenta a les costes tarragonines

El nombre de matriculacions de noves embarcacions d'esbarjo augmenta un 18% a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre durant el primer semestre

L'increment de la xifra d'embarcacions menors és una de les principals raons del creixement

Ja no són sensacions, sinó dades. El nombre de matriculacions d'embarcacions noves d'esbarjo s'ha incrementat un 18% a la demarcació de Tarragona durant el primer semestre del 2016, segons l'informe de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (ANEN), que publica les dades facilitades per la direcció general de la Marina Mercant. En concret, el nombre d'embarcacions matriculades enguany ha estat de 66, un registre superior a les 55 del mateix període de l'any anterior. Aquestes vendes situen Tarragona com una de les demarcacions amb un millor percentatge de creixement de l'Estat. De fet, el repunt del mercat de la nàutica a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre contrasta amb l'estancament de la mitjana espanyola, que només ha crescut un 3,7% aquest any. Per tipologia d'embarcacions, el nombre de motos d'aigua és el que creix més (11,4%), seguit del de vaixells a motor (10%) i a vela (9,3%). Segons l'eslora, les barques d'entre 12 i 16 metres són les que han registrat més demanda, un 20% més que l'any passat.

Les claus del creixement

Aquest creixement és degut, sobretot, a l'augment de la demanda d'embarcacions menors i a l'increment del lloguer, que va registrar una crescuda de prop d'un 47%. El gerent del Club Nàutic de Cambrils i director de la Fira Marítima de la Costa Daurada, Fabián Escudé, creu que una de les claus d'aquest augment és la fórmula del xàrter: “Està tenint molt d'èxit, ja que està millorant l'activitat de moltes empreses nàutiques”. A més, des del sector s'ha fet un esforç per millorar l'oferta de l'activitat nàutica perquè no quedi restringida a una activitat d'elit. Les empreses nàutiques no tan sols ofereixen els últims models en embarcacions, roba nàutica o serveis a empreses d'esports, sinó tot un ampli ventall d'activitats nàutiques, des de pesca, excursions en creuer o en caiac, fins a sortides amb motos d'aigua o batejos de submarinisme, entre d'altres. Es tracta d'activitats populars que han provocat un major interès de professionals, aficionats i públic cap a la nàutica.

LA XIFRA

18%
de matriculacions
d'embarcacions d'esbarjo s'han registrat de més respecte a l'any anterior a la demarcació.

LA XIFRA

66
embarcacions
d'esbarjo noves s'han matriculat durant el primer semestre, en comparació amb les 55 del 2015.

L'Estació Nàutica Costa Daurada

Actualment, l'Estació Nàutica Costa Daurada representa l'àmbit nàutic més gran de Catalunya. En concret, inclou el litoral de cinc municipis –Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp/Miami Platja, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i l'Ametlla de Mar–, amb prop de 60 quilòmetres de costa. L'Estació ofereix més de 40 activitats nàutiques per a tots els públics com ara caiac, jet ski, batejos submarins, surf de vela, surf de rem, flyboard i pesca tradicional, entre d'altres. Una oferta que abasta des del cap de Salou fins a les portes del Delta i que inclou sis ports esportius. A l'abril, els alcaldes dels municipis van renovar el seu compromís amb l'Estació Nàutica amb accions comercials en origen i destinació, la dinamització de les seves bases nàutiques i la potenciació de la pràctica d'esports nàutics amb l'objectiu d'allargar la temporada turística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA