Economia

ajuntaments

cooperació

Unió de sis pobles per impulsar l'espai agrícola i industrial

Volen establir sinergies entre si i construir un marc comú per regular i desenvolupar aquest tipus d'activitats

També volen lluitar per millorar la mobilitat a la zona per poder afavorir l'arribada de negoci

“La unió fa la força.” Amb aquesta frase, pronunciada per l'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (CiU), es podria resumir l'esperit de la Declaració de la Vall de Sant Mateu-Burriac, presentada i signada ahir a Vilassar de Mar per sis ajuntaments del Baix Maresme. Els municipis signants –Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Cabrils i Cabrera de Mar– es volen unir per preservar i desenvolupar l'espai agrícola i industrial que hi ha en aquestes sis poblacions i que aplega 789 hectàrees: 678 agrícoles i 111 industrials. A grans trets, els sis municipis volen remar tots a l'una durant els anys vinents per establir sinergies i desenvolupar un marc comú per regular i desenvolupar aquest tipus d'activitats.

El document també recull la voluntat de coordinar una estratègia comuna per atreure inversions, crear llocs de treball i desenvolupar una xarxa d'activitat econòmica conjunta.

En aquest sentit, els alcaldes signants van reclamar una millor mobilitat a la zona. Això inclou la demanda de connexions per carretera entre els diferents polígons, com també amb les seves vies principals d'accés, com l'autopista C-32 i l'N-II.

A més, el text també inclou la voluntat de cercar elements estratègics per crear una marca comuna que singularitzi la zona com a centre de desenvolupament d'activitat econòmica. “La declaració ens obliga a fer el que s'espera de nosaltres, que governem plegats ”, va resumir l'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot (ERC). “La política que se centra a cada poble no és la necessària ni la idònia”, va comentar l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (ARA). L'alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó (CiU), va parlar d'“oportunitat pel territori després d'anys d'especulació immobiliària”, i l'alcaldessa de Cabrils va assegurar que “es demanaran entrades i sortides a l'autopista per Vilassar de Mar i Cabrils”. Per l'alcalde de Cabrera, Jordi Mir (CiU), “mancomunar esforços ajuda a tenir més força”, i el regidor d'Urbanisme de Premià de Mar, Antoni Subirà (CiU), va vaticinar que de la declaració “en poden sortir coses positives”. Per avui mateix ja hi ha prevista una reunió amb representants de la Generalitat per explicar-los la iniciativa.

LA XIFRA

789
hectàrees
d'espais agrícoles i industrials compresos en la Declaració de la Vall de Sant Mateu-Burriac.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia