Economia

turisme

hotels

El PGA inaugura l'Hotel Camiral, de cinc estrelles

El complex de Caldes de Malavella ha invertit 33 milions d'euros en la reforma de l'establiment

Disposa de 149 habitacions i el restaurant ofereix una gastronomia catalana i internacional

El PGA Catalunya Resort va inaugurar oficialment divendres el nou Hotel Camiral, ara de cinc estrelles. El nou hotel –antic Meliá Golf Vichy Catalan– ha estat projectat pel reconegut interiorista Lázaro Rosa-Violán, disposa de 149 habitacions de disseny i d'estil contemporani, piscina exterior amb servei de bar, centre de bellesa i fitnes, un lounge bar i un restaurant. El cap de cuina del restaurant és Ramon Simarro, que basa els seus plats en “una gastronomia mediterrània i internacional i donant especial protagonisme als productes locals i a la cuina catalana”. “Fem servir vedella de Girona i el peix i les gambes de Palamós, però això no vol dir que no fem servir altres ingredients”, assegura Simarro. Actualment a la cuina hi treballen 24 persones.

El Resort també ha previst un kids club que s'inaugurarà d'aquí a uns dies amb un ampli menú d'activitats per a nens i joves de diferents edats, a més de zones dirigides a empreses i particular per a l'organització d'esdeveniments corporatius i privats. La reforma de l'hotel ha tingut un pressupost de 33 milions d'euros.

L'Hotel Camiral –el nom prové de camí ral perquè pel PGA hi passa el camí de Sant Jaume– “és una destinació de turistes”. De fet, segons va explicar ahir el conseller delegat del PGA, David Plana, el 82% dels clients “vénen a jugar a golf i són internacionals”, i l'anglès és la principal nacionalitat. Plana també va comentar que la reforma de l'hotel era molt necessària perquè “el resort té una gran categoria i en canvi l'hotel no arribava a tenir les prestacions necessàries per al nostre client”. És per això que el 2015 –fins aleshores estava participat en un 85% per Meliá i en un 15% pel PGA– “el PGA Catalunya Resort va acabar comprant”.

Ara l'esforç dels responsables del PGA evidentment se centra en la construcció i venda de cases i xalets, però també a diversificar l'oferta del complex turístic oferint als propietaris i als turistes tota mena d'activitats diferents. Entre els projectes més imminents hi ha la construcció de vinyes i un celler perquè els “propietaris i turistes puguin participar en la plantació i collita dels raïms i cultius i tinguin, si volen, el seu propi vi”. El vi serà de la DO Catalunya i a partir del març de l'any vinent es plantaran 3 hectàrees de vinyes.

Un altre dels projectes és la construcció d'un estany artificial on es podran practicar esports aquàtics, i es crearà un club nàutic i una platja.

LA FRASE

El 2015 el PGA va comprar l'hotel amb l'objectiu de fer-hi una reforma integral
David Plana
CONSELLER DELEGAT DEL PGA

LA FRASE

L'hotel combina el caràcter eclèctic i el luxe en un espai totalment renovat

LA XIFRA

24
persones
treballen al restaurant. El xef Ramon Simarro basa els seus plats en la cuina catalana i internacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia