Economia

Economia

Treball i alcaldes d'Osona fan front per les càrnies

La consellera Dolors Bassa es reuneix a Vic amb el Consell Comarcal i els batlles de quatre municipis que tenen escorxadors

Les administracions defensen unes condicions de treball dignes

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va informar ahir de primera mà els alcaldes d'Osona que tenen escorxadors al seu municipi (Vic, Santa Eugènia de Berga, l'Esquirol i Sant Vicenç de Torelló) i el Consell Comarcal d'Osona sobre el punt en què es troba la feina que està fent la taula de concertació del sector carni de Catalunya, que es reuneix des de l'abril i que “presentarà canvis i acords que seran tots vinculants”.

La taula de concertació –que agrupa la Generalitat, la patronal i els sindicats– no té un calendari de treball establert, però sí una pròxima reunió de treball prevista per l'1 de setembre. “Les taules són obertes i no hi ha límit; la idea és que aquesta vagi el més enllà possible i que els acords que s'hi prenguin siguin aplicables i vinculants”, explica la consellera, amb l'objectiu final d'“arribar a un conveni marc català” que reguli un sector carni que només a Osona dóna feina a més de 8.000 treballadors.

Tant la consellera com el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca, van destacar després de la reunió amb els alcaldes, que “la indústria càrnia és molt important, pels llocs de treball i pel PIB que genera, però la gent ha de tenir unes condicions de treball dignes”. En aquest sentit, la titular de Treball va dir que més que limitar l'existència de les cooperatives al sector carni, l'objectiu ha de ser “aconseguir que hi hagi més treball estable i menys precarietat, fent que hi hagi més treballadors que passin al règim general”. Com que els problemes laborals del sector no es troben circumscrits a Osona, sinó que també existeixen a les demarcacions de Lleida i de Girona, sobretot als escorxadors, “les solucions han de ser per a tot Catalunya”.

Alcaldes satisfets

Els quatre alcaldes osonencs que tenen algun escorxador al seu municipi ja s'havien reunit per abordar aquesta qüestió “i buscar complicitats des de la comarca”, però ahir per primera vegada ho van fer conjuntament amb la consellera de Treball. “Tot el que sigui fer un pas endavant ho valorem molt positivament”, deia a la sortida de la reunió Anna Franquesa, alcaldessa de Santa Eugènia de Berga. “Sabem que el camí és molt llarg i no és gens fàcil”, deia, tenint en compte que cada municipi “té la seva casuística i una realitat diferent”. Amb tot, com subratllava Èric Sibina, alcalde de Sant Vicenç de Torelló, “l'important és crear sinergies entre els municipis per ajudar-se i treballar conjuntament”. Per la seva part, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, destacava de la reunió que s'havien pogut trobar “totes les administracions involucrades”.

LA DATA

01.09.16
és el dia
en què s'ha de fer la pròxima reunió de treball de la taula de concertació del sector carni de Catalunya.

LA FRASE

[La taula de concertació] presentarà canvis i acords que seran tots vinculants
Dolors Bassa
consellera de treball, afers socials i famílies


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona