Economia
Suppacaps, l'empresa que fabrica càpsules de brou, comença a exportar
Ha entrat en dues cadenes de supermercats d'Holanda i Dinamarca i al novembre començarà a vendre a Suècia, Rússia, Lituània, Estònia i Portugal
Suppacaps, l'empresa de Girona que es dedica a la fabricació de càpsules de brou compatibles amb les màquines de cafè Nespresso, comença a exportar. Aquest mes d'agost farà arribar el seu producte a dues cadenes de supermercats d'Holanda i Dinamarca i el novembre preveu entrar a Suècia, Rússia, Lituània, Estònia i Portugal. Però l'entrada en aquests darrers països està condicionada al canvi d'imatge i també de l'envàs, “que serà reciclable” perquè Europa “ho demana així i perquè amb el nou envàs serà molt més visible als lineals dels supermercats”, segons va explicar Joan Planellas, director de l'empresa. De moment, l'empresa distribueix càpsules a través d'internet i de trenta botigues de Catalunya, Navarra, Astúries, Andalusia, Múrcia, Madrid i Andorra.
Suppacaps va néixer el novembre de l'any passat després d'una tasca de recerca d'un any i mig i d'un petit temps d'inactivitat per culpa d'un accident del responsable. Però la sortida al mercat de les càpsules va ser molt ben rebuda, ja que en només tres mesos va vendre unes 20.000 unitats “malgrat que aquest hivern no ha fet gaire fred”.
Suppacaps té la seu al polígon industrial de Vilablareix i de moment l'envasat el subcontracten. Actualment disposa de cinc sabors: verdura, pollastre, carn, marisc i peix i estan desenvolupant un nou gust, que serà la sopa miso.
L'aventura comercial va començar amb la màquina Nespresso i la seva afició per prendre “alguna cosa més que no sigui cafè”. “El brou només el trobava en cartró o calia congelar-lo per escalfar-lo més tard i vaig veure que hi havia en el meu entorn més gent amb el mateix problema, així que vaig començar a desenvolupar la idea”, afegeix. Planellas va descobrir que existia oferta en màquines expenedores, “però era un consomé bàsic” i ell volia produir “un caldo com el tradicional de casa”. Va invertir un any i mig per confeccionar la fórmula definitiva “d'acord amb liofilitzats, com succeeix amb el cafè”, explica, i afegeix que buscava “un bon gust i una bona textura”. Les càpsules són lliures de gluten i lactosa.