Economia

El celler Masia Serra exporta un 25% i ja ven a Suècia i Mèxic

L'empresa és una de les pioneres de la demarcació de Girona en enoexperiències

Acaba de celebrar 20 anys

El celler Masia Serra, amb seu a Cantallops, ha obert mercat aquest any a Suècia i Mèxic. El celler, que té una producció de 45.000 ampolles, en destina un 25% a l'exportació i ven principalment a Dinamarca, Suïssa, Andorra i Holanda. La resta de producció es ven directament al mateix celler i en botigues de les comarques gironines, “i una part més petita a Barcelona”.

El celler ha celebrat aquest mes d'agost el vintè aniversari de l'inici de l'elaboració dels seus propis vins. L'empresa, però, es va crear el 1961, quan l'avi Serra va arribar a Cantallops i es va enamorar del paisatge i va decidir plantar-hi vinya. Durant 35 anys no es va elaborar mai vi propi, sinó que es cultivava la vinya i es venia el raïm a altres cellers.

I va ser l'any 1996 quan es va incorporar a l'empresa la tercera generació familiar. Jaume Serra –considerat per molts el precursor de la manera de fer vins a l'Empordà– i la seva dona, Sílvia Vilà, van decidir engegar el seu propi projecte vitivinícola elaborant els seus propis vins. Van començar elaborant només 1.300 ampolles; un any després ja van ser 3.262, i el 1998 van arribar a les 4.480, i de mica en mica van anar constituint el celler a la finca, expliquen.

Però amb això no en feien prou perquè el 2002 van ser pioners en el que des de Masia Serra anomenen “enoexperiències” (diuen que el mot enoturisme no els agrada). “I estem molt contents perquè el nostre visitant viu una experiència diferent a casa: coneix el nostre projecte, veu i viu del paisatge, els ceps i casa nostra, i aquesta és la millor manera d'explicar el que fem”, comenta Jaume Serra.

Masia Serra disposa de diversos tipus de vins: Gneis, Aroa, Io, Ctònia, Mosst, Ino i un Kremant que elaboren en una finca de 12,5 hectàrees amb les varietats garnatxa, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot i marselan. “Fem vins amb diferents columnes vertebrals i tots tenen una gran complexitat aromàtica, gustativa i tàctil”, explica Serra. Entre els més venuts hi ha el Ctònia –un vi blanc de guarda 100% garnatxa blanca que segueix la filosofia dels grans vins– i el Gneis en negre, que també és un vi de guarda. Pel que fa al vi dolç, l'Ino és “reconegut mundialment”.

LA FRASE

Volem que la gent passi una experiència diferent i conegui el producte, el paisatge i els nostres ceps
Jaume Serra
PROPIETARI DE MASIA SERRA

LA XIFRA

45.000
ampolles
és la producció del celler Maria Serra, una quarta part de la qual va destinada a exportació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.