Economia

Puratos inverteix deu milions en un magatzem vertical

El magatzem automatitzat és a la seu de l’empresa a Sils i té capacitat per emmagatzemar 10.000 palets

L’empresa creu que augmentarà la productivitat i reduirà errors humans

Puratos, la multinacional situada a Sils dedicada a la producció de matèries primeres de fleca, pastisseria i xocolata, ha invertit deu milions d’euros en un nou magatzem vertical automatitzat. El magatzem, que s’acaba de posar en funcionament, té capacitat per emmagatzemar 10.000 palets i permet la traçabilitat de les 95.000 tones de producte que l’empresa produeix i emmagatzema cada any, així com, segons afirma Puratos, augmentar la productivitat del magatzem i reduir possibles errors humans.

El nou magatzem permet localitzar els productes, transportar-los internament i preparar les mercaderies de sortida. Així mateix, gràcies al seu sistema informàtic, permet controlar i gestionar els productes, des de les rotacions fins a les dates de caducitat i les maduracions de les referències emmagatzemades.

“Emmagatzemar i gestionar els productes per als nostres 20.000 clients actuals és tot un repte. A això, a més, hem de sumar-hi tots aquells productes que produïm des de Puratos Espanya i que exportem a altres companyies del grup”, diu Jorge Grande, director general de Puratos, en un comunicat. “Trobar solucions d’optimització d’espai i augment de la productivitat d’emmagatzematge era una prioritat per a nosaltres per poder seguir creixent i oferir als nostres clients les millors solucions, tant de producte com de rapidesa en les comandes”, hi afegeix Grande. Del grup belga Puratos Group, Puratos Iberia és líder en la producció de matèries primes per a fleca, pastisseria i xocolata. El grup té 9.000 treballadors a tot el món, 60 plantes de producció pròpia i és present en 120 països. El 2019 va facturar 207 milions.

LA XIFRA

95.000
tones
de producte produeix a l’any l’empresa situada a Sils.

Incubadora per a ‘start-ups’ del sector

Fa unes setmanes, Puratos també va llançar Sparkalis, la primera incubadora per a empreses emergents (start-ups) de fleca, pastisseria i xocolata, de manera que ofereix inversions directes a projectes centrats en productes d’origen vegetal, fermentació i digitalització del sector. L’objectiu: donar suport al desenvolupament de productes, serveis i ingredients innovadors. Una xarxa global de 100 experts avaluarà els projectes, que tindran accés al Taste tomorrow, per investigar tendències del consumidor del futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona
ECONOMIA

El BBVA ja va descartar millorar l’oferta al Banc Sabadell

barcelona
Port de Barcelona

Primeres jornades de portes obertes

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur