Economia

Societat

Negra i catalana, la millor del món

La cervesa ‘wood aged’ fabricada per la braseria Cap d’Ona, distingida amb el guardó que la situa a dalt de tot del podi

La notícia fa créixer l’interès per la marca, que s’ha esgotat als locals de Barcelona

“A Cap d’Ona ens agrada parlar de Catalunya a través de les nostres creacions”

És una cervesa negra, profunda, reduïda durant tres anys en botes de vi grans amb un munt de llúpols extremadament rars. Té un fantàstic sabor de cafè endolcit que combina perfectament amb una xocolata negra amb trossos de menta.

Aquesta és la carta de presentació de la wood aged, imperial stout, la cervesa de la casa Cap d’Ona que acaba d’aconseguir una puntuació de 100 sobre 100; a més excel·lència no es pot aspirar, en el concurs internacional d’aquesta beguda que equival a rebre l’etiqueta de ser la millor cervesa del món. Es tracta del concurs World Beer Challenge, que ha celebrat la seva onzena edició a la ciutat portuguesa d’Estoril.

Cap d’ona és una empresa cervesera fundada fa 25 anys per Gregor Engler que fabrica els seus productes en una factoria situada al municipi rossellonenc d’Argelers, a la Catalunya del Nord. És una cervesa tan catalana que en la majoria d’etiquetes dels seus productes hi destaca un escut amb les quatre barres i la llegenda “cervesa de Catalunya”, a banda de l’ús de català i francès en l’etiquetatge. La catalanitat de Cap d’Ona està fora de tot dubte. Gregor Engler no és nord-català, però és un enamorat del Rosselló, on viu des de fa molts anys i d’on sí que n’és filla la seva dona i mà dreta a l’empresa, Elodie Pujol. “Ens agrada parlar de Catalunya a través de les nostres creacions”, diu Elodie.

A Argelers s’hi produeixen cerveses, que és el seu producte estrella, però també altres beuratges com el vodka Mal de Cap, el destil·lat Cap si gran, i refrescos de cola, llimona i taronja. Cap d’Ona treballa des de fa 25 anys, i de mica en mica s’ha anat fent un nom en el club de les cerveses amb la categoria d’artesanes, un tipus de producte que cada any guanya adeptes entre els amants d’aquesta beguda.

És cada cop més coneguda a la Catalunya del Nord, però encara no del tot al Principat, on no és fàcil de trobar-la. El premi obtingut ara ha suposat un revulsiu per a la marca, i mostra d’això és que als pocs establiments de Barcelona on es pot comprar la wood aged de Cap d’Ona s’han esgotat les existències, i fins que la distribució no la resposi no es podrà comprar. La marca es distribueix en alguns punts de Girona i en supermercats fronterers de l’Alt Empordà.

Al concurs d’Estoril, la wood aged va rebre també el premi a la millor novetat cervesera de l’any, fet que demostra la línia de constant innovació amb què es treballa a la Cap d’Ona, on en concursos anteriors ja havia rebut distincions pels seus productes. Fins al 2016 havia aconseguit cent medalles distintives, i el 2018 en va rebre 54, 10 en concursos internacionals i 44 en certàmens internacionals.

Entre els premis aconseguits en anys anteriors hi ha el de la millor cervesa de sègol del món el 2020, amb una cervesa feta amb sègol de la comarca de la Cerdanya. També l’any passat, en un concurs celebrat a Brussel·les, va obtenir el premi de la millor cervesa envellida en fusta, en aquest cas uns barrils de Maury rouge, un vi dolç natural de la Catalunya del Nord que ha adquirit fama i prestigi. Aquest any la cervesera d’Argelers també ha rebut premi a França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

8.000 joves i 120 empreses a la fira JOBarcelona

BARCELONA

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona