Economia

Concedeixen el Tramuntana d’honor a Marià Lorca i Bard

El reconeixement a l’exalcalde de Figueres es va lliurar durant la cinquena Nit del Turisme Empordanès

Van guardonar també Roser Bronsoms, els germans Pairó Camps i Joan Jordà

Maria Lorca i Bard, alcalde de Figueres de l’any 1983 al 1995, va rebre el premi Tramuntana d’honor que concedeix l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE) en el transcurs de la cinquena edició de la nit del Turisme Empordanès celebrada al Teatre El Jardí de Figueres.

La distinció es concedeix a persones rellevants de la comarca per la seva vinculació al territori. Lorca, que també va ser diputat al Parlament per CDC i president de la delegació de Càritas a l’Alt Empordà interior, va esdevenir en aquells anys el gran impulsor de la figura i l’obra de Salvador Dalí.

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà ha creat aquest any dos nous guardons, el premi Gastronòmic Xavier Sagristà –en honor al xef del Castell de Peralada desaparegut–, que es va concedir a Roser Bronsoms i Planas, cuinera del restaurant Can Jeroni de Figueres. Bronsoms, que des dels 21 anys és al capdavant del restaurant figuerenc amb la seva mare, ha estat fins fa poc presidenta de La Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l’associació que aposta per una cuina de qualitat amb productes del territori.

Impulsat per primer cop aquest any, el premi Lluís Fernández i Soler a les millors trajectòries professionals –en honor a qui va ser president de l’AHAE– es va lliurar a tres referents de l’hostaleria: Joan Jordà i Suñer, de l’hotel restaurant Empòrium de Castelló d’Empúries, un establiment que té una estrella Michelin i un Sol Repsol, i que actualment porta el seu fill Salvador i els seus nets Joan i Màrius. Jordà ha dedicat tota la seva vida a l’hostaleria, amb treball i constància. El premi Lluís Fernández i Soler també es va destinar als germans Pairó Camps: en Joaquim, que va ser cap de sala de l’hotel Duran durant més de 50 anys, i l’Àngel, que va ser cap de sala del Motel durant 38 anys.

A l’inici de l’acte es va fer un homenatge a Xavier Sagristà, un referent de la cuina empordanesa, que havia estat cap de cuina d’El Bulli i xef del Castell de Peralada, mort el juliol del 2021.

La jornada La sostenibilitat en l’àmbit turístic, segona trobada organitzada per l’AHAE, va aplegar un centenar d’empresaris del sector turístic i representants de les administracions, que van coincidir a assenyalar que la sostenibilitat és la fórmula per tenir un millor producte turístic.

LA XIFRA

5
guardonats. L’AHAE va premiar Lorca, els germans Pairó Camps, Roser Bronsoms i Joan Jordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona