Economia

economia

Nou rècord d’exportacions al juliol

Tot i l’alça mensual del 9%, les vendes a l’estranger cauen un 3,3% en l’acumulat de l’any

Després del retrocés de juny, les vendes de Catalunya a l’estranger han tornat a marcar un nou rècord mensual després d’enlairar-se al juliol més d’un 9% respecte el mateix període de l’any anterior. Segons les dades del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme recollides per l’ACN, el valor total de les exportacions va superar els 9.240 milions d’euros. Tot i l’alça i els nivells insòlits del mes de juliol, en l’acumulat de l’any les vendes als mercats internacionals van caure un 3,3% interanual, fins als 59.660 milions. Al juny, les exportacions havien reculat un 10,3%.

Per sectors, al juliol va destacar el bon comportament dels productes químics (+15,7% anual, fins als 3.070,7 milions) i l’alimentació, les begudes i el tabac (+14,8% anual, fins als 1.400,6 milions). Per demarcacions, Lleida es va situar al capdavant del rànquing, amb una alça que va més que doblar la mitjana catalana, del 22,6%. Pel que fa a les importacions, durant el setè mes de l’any van augmentar un 4,1%, fins als 9.645,1 milions. Les dades fan situar el dèficit comercial de Catalunya amb l’estranger en 5.754,8 milions, 463 milions més que fa un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia