Economia

Economia

Reus augmentarà fins a un 30% la quota de l’aigua als usuaris que més en consumeixin

Divendres es preveu l’aprovació de les ordenances fiscals

L’executiu local opta per congelar la majoria d’impostos però apuja el transport públic i la taxa d’escombraries

L’Ajuntament de Reus augmentarà la taxa de l’aigua, tant la quota fixa com la variable el 2025. El cànon de l’aigua tindrà un increment del 5%. A més, els usuaris que consumeixin més de 100 litres per persona i dia, veuran com el rebut de l’aigua puja entre el 10 i el 30%, segons el consum que en facin. “Hem afegit un quart tram que grava a les persones que realitzin un consum sumptuós, no responsable de l’aigua, amb aquest augment del 30%”, ha explica el regidor de Serveis Generals i Hisenda, Manel Muñoz, en la presentació de les ordenances fiscals per l’any que ve que es preveu que s’aprovin en la sessió plenària de divendres que ve. El regidor ha remarcat, segons l’ACN, la necessitat d’implementar un sistema de “progressivitat fiscal” per “gravar més a qui més despesa d’aigua faci” en un context de sequera.

L’ajuntament congela la majoria d’impostos, però apuja el preu del transport públic i la taxa de la brossa. En concret, el bitllet senzill costarà un 23% més, passant dels 1,30 euros actuals als 1,60 euros. Pel que fa a la brossa, l’increment serà l’1,85% amb una bonificació del 20% del rebut si els pagadors fan aportacions a la deixalleria. Des de l’ajuntament justifiquen la pujada per ajustar-se al cost real del servei.

L’any passat el consistori ja va augmentar la majoria d’impostos que aquest any opta per congelar. Mantindran els mateixos preus l’IBI, l’ICIO o l’impost a vehicles de tracció mecànica, amb noves bonificacions relacionades amb la transició ecològica o l’accés del jovent a l’habitatge. També es manté el preu dels aparcaments públics municipals i les zones blaves, o del servei de bicicleta compartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia