economia
Poma de Girona recull 83.500 tones en la collita amb més diversitat de varietats
Els productors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Poma de Girona han actualitzat les previsions de collita per aquest 2024 estimant una producció total de 83.500 tones de poma, segons han informat avui mitjançant un comunicat. La xifra es va donar a conèixer ahir dijous en l’assemblea anual de socis que es va fer a Pals.
Segons expliquen des de la IGP Poma de Girona, es tracta d’una xifra que es manté en la mitjana dels últims anys però que a la vegada “és la més diversa pel que fa a les varietats produïdes”. Així, s’assenyala que la producció de la Golden Delicious i de la Granny Smith ha confirmat les previsions inicials i ambdues han crescut de manera moderada. En canvi, varietats com la Red Delicious i la Royal Gala han experimentat una davallada respecte a les xifres inicialment previstes.
“És important destacar la reestructuració varietal que s’ha produït”, va destacar en la seva intervenció en l’assemblea de dijous el president Poma de Girona, Jaume Armengol, que va dir que les empreses han fet una “aposta decidida cap a projectes de noves varietats amb producció controlada per satisfer les demandes dels consumidors i la distribució”.
Girona Fruits (Bordils), Giropoma Costa Brava (Ullà) i Fructícola Empordà (Sant Pere Pescador), les tres empreses productores i comercialitzadores de la poma, destaquen, en el comunicat, que aquesta última collita s’ha caracteritzat pel gran nombre de fruits que han quallat, el que ha resultat en un calibre de fruit més moderat.
En l’assemblea anual de socis de la IGP, duta a terme a l’Hotel La Costa Beach & Golf Resort de Pals, els productors van distingir el cuiner i divulgador Pep Nogué amb el premi Poma de Girona “com a reconeixement a la defensa del producte de qualitat i pel compromís amb la difusió dels valors associats a la Poma de Girona”.