Economia

gastronomia

Surten a licitació els quatre darrers restaurants del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic

Els locals havien quedat desocupats després que el Vraba, Platets, la Fonda del Port Olímpic i la Barca del Salamanca haguessin renunciat

Aquesta set­mana han sor­tit a lici­tació els qua­tre dar­rers res­tau­rants buits del Balcó Gas­tronòmic del Port Olímpic, després de la renúncia dels que havien gua­nyat la dar­rera oferta. El Vraba, Pla­tets, la Fonda del Port Olímpic i la Barca del Sala­manca van optar per no con­ti­nuar amb el seu pro­jecte d’ober­tura, i ara els qua­tre locals bus­quen nous pro­jec­tes culi­na­ris i gas­tronòmics.

En aquests moments el Balcó Gas­tronòmic del Port Olímpic només està com­plet i aca­bat a la part de dalt, amb qua­tre grans res­tau­rants: Kre­sala, Eldel­mar, Tri­but i El Can­grejo Loco. A la part de baix només hi ha dos res­tau­rants oberts (el Super­lo­cal i Casa Car­men) i tres boti­gues gas­tronòmiques (Fabo­rit, de men­jar salu­da­ble; Dolce Mare, una gela­te­ria, i Les Muns, d’empa­na­des). El pro­jecte del Balcó Gas­tronòmic va ser una de les grans apos­tes de l’Ajun­ta­ment de cara a la cele­bració de la copa Amèrica a la ciu­tat. Les pre­vi­si­ons ini­ci­als eren que tots els res­tau­rants del Moll de Gre­gal, amb el dic de recer tot res­tau­rat, esti­gues­sin actius a l’inici de la com­pe­tició, però les dates van anar can­vi­ant (el procés de lici­ta­ci­ons va ser lent, hi ha hagut mol­tes renúncies i les obres han estat com­pli­ca­des) i, final­ment, els res­tau­rants de la part de dalt van aca­bar obrint començada ja la copa Amèrica, i la part de baix, ara que ja s’han aca­bat les rega­tes i l’orga­nit­zació ha dit que no repe­tirà a Bar­ce­lona, encara no està com­ple­tada.

El nou Port Olímpic (amb el Balcó Gas­tronòmic) pretén ser un espai d’esbarjo per als bar­ce­lo­nins. Ja ho va ser per la Mercè i ara, per aques­tes fes­tes nada­len­ques, s’hi orga­nit­zen acti­vi­tats sobre­tot fami­li­ars. Al vol­tant de la zona de res­tau­ració, el gran mira­dor (del dic de recer, total­ment res­tau­rat) està obert a tot­hom, una gran ter­rassa que s’ha con­ver­tit en un espai únic per mirar sobre la platja de la Nova Icària i el mar.

Bus­cant velo­ci­tat

A la part de baix del Balcó hi ha actu­al­ment el Super­lo­cal, de cuina fle­xi­ta­ri­ana, i Casa Car­men, de cuina caso­lana que fa menú cada dia. A la part de dalt, que fun­ci­ona a ple ren­di­ment en els dies fei­ners l’afluència encara és fluixa en uns locals gran­di­o­sos. Els ger­mans Javier i Ser­gio Tor­res, que tenen tres estre­lles Mic­he­lin pel seu Cocina Her­ma­nos Tor­res, hi van obrir Eldel­mar, un bon lloc on degus­tar cuina medi­terrània i de pro­xi­mi­tat amb el segell dels xefs a preus asse­qui­bles, a prin­ci­pis d’octu­bre. Un mes després, a prin­ci­pis de novem­bre, va obrir en aquesta part de dalt el Kre­sala, del grup basc Sagardi, un res­tau­rant que ofe­reix peix i marisc a la brasa. Les immen­ses gra­e­lles on es cuina carn i peix a la brasa són del tot espec­ta­cu­lars. El grup Sagardi, lide­rat pels ger­mans Iñaki i Mikel López de Viñaspre, ja fa anys que tri­omfa a Bar­ce­lona amb res­tau­rants com el 1881, Oaxaca i Pork Boig per Tu, entre d’altres. Són també els orga­nit­za­dors del fes­ti­val gas­tronòmic Born Street Food. També a la part de dalt, on sem­bla real­ment que esti­guis dalt d’un vai­xell amb les vis­tes damunt del mar, hi ha el res­tau­rant Tri­but, de cui­nes del món, sobre­tot cuina cata­lana, deco­rat amb for­mes que home­nat­gen Gaudí (amb la volun­tat de col·locar la figura de Gaudí al cen­tre de la taula i com­par­tir els seus valors, vin­cu­lats al caràcter local, la força de la natura i el pai­satge medi­ter­rani) i El Can­grejo Loco, un històric del Port Olímpic des de fa 30 anys que ara s’ha que­dat al nou Port Olímpic i hi ha arros­se­gat tota la seva cli­en­tela, molt fami­liar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia