Economia

Catorze persones de Sant Jaume de Frontanyà ja han votat

L'urna del poble més petit de Catalunya es tornarà a obrir a les tres de la tarda

Fins a migdia, onze veïns de Sant Jaume de Frontanyà (Berga) han anat fins la seu del consistori d'aquest municipi per exercir el seu dret a vot a la consulta independentista que s'hi celebra aquest dissabte, un dia abans que ho facin més de 160 municipis arreu de Catalunya. L'urna s'ha tancat unes hores per a permetre que tothom se'n vagi a dinar. A les tres es reobrirà.

Sumats als tres veïns que van votar anticipadament, són catorze els ciutadans que han votat, del total de 21 veïns que tenen dret a vot.

Sant Jaume de Frontanyà és el poble més petit de Catalunya, amb 24 persones censades. El seu alcalde, Ramon Vilalta, espera una elevada participació quan, a les sis de la tarda, es tanqui l'urna. Els veïns consultats després de votar s'han decantat pel sí a la independència.

Ramon Vilalta ha respost al president del govern de l'Estat, José Luís Rodríguez Zapatero, que "la flama de l'independentisme s'estendrà" a partir de les consultes que han començat avui a aquest municipi.

Vilalta assegura que els referèndums permetran ampliar la consciència dels catalans. El seu desig és que la jornada d'avui i la de demà a 170 municipis del país serveixin per impulsar una consulta vinculant sobre la independència de Catalunya en el futur. Madrid menysté el 13-d. I un exemple clar n'és que Zapatero va dir que les consultes "objectivament no van enlloc".

A dos quarts de nou del matí l'alcalde s'ha reunit a l'Ajuntament  amb la presidenta i els dos vocals de la mesa electoral per instal·lar l'urna. Després se n'ha anat a treballar i a ocupar-se dels seus animals


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.