Economia

Laporta omple en el final de campanya pel 13-D a Osona

El president del Barça crida a la participació en el míting final a Vic davant unes 4.000 persones

“Catalunya es desperta”. Amb aquesta proclama va tancar ahir a Vic el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, la campanya per a la consulta independentista que celebraran demà uns 170 municipis. Osona és la comarca que més referèndums acollirà (a 34 municipis) i on està previst que hi hagi més participació. D’aquí que uns 4.000 ciutadans s’apleguessin a la plaça Major per sentir el president blaugrana, que fa campanya pel sí sense manies. Laporta considera que “Catalunya s’està morint” i va apel·lar a votar que sí en el referèndum.

El president blaugrana veu “necessària” la mobilització –els organitzadors de la consulta van cridar al vot per “forçar” que es faci un referèndum vinculant– davant un Estat que “no resol els problemes socials, econòmics, lingüístics i identitaris” del poble català.

Millorar l’autoestima
Laporta creu que aquestes consultes serveixen per demostrar “que el país es desperta” i per millorar l’autoestima del poble català. A més, durant el míting –en què també va intervenir el director executiu d’Osona Decideix, Alfons López Tena– va cridar a la participació per demostrar al món “que Catalunya és viva”. Durant un discurs que va durar deu minuts, també va argumentar que l’assoliment d’un Estat propi és l’única manera d’esdevenir “ciutadans de primera”. Durant l’acte es va cantar Els segadors i hi va haver la intervenció dels Sagals d’Osona i l’actuació del músic Pep Sala.

No és el primer acte de Laporta a favor de les consultes. El president blaugrana no ha amagat el seu independentisme en cap moment i, de fet, flirteja amb els partits que hi estan a favor.

Després de la seva participació en la manifestació independentista de la Diada, per cada acte en què participa s’especula amb la possibilitat que acabi encapçalant una candidatura –que formi part de les formacions clàssiques o alguna d’inexistent encara– de cara a les eleccions del 2010. No és casualitat que cada vegada amb més freqüència Laporta sigui notícia a les pàgines de política del diari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona