Economia

La Generalitat porta el FROB al Constitucional després de l'aprovació de les primeres fusions

El govern català vol que la norma reconegui que les autonomies tenen l'última paraula en els processos d'integració d'entitats bancàries

El govern de la Generalitat ha decidit portar el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) al Tribunal Constitucional per vulneració de competències. El govern català s'ha afegit a altres autonomies com Galícia, Madrid i Extremadura, l'endemà que la comissió rectora del Fons hagués donat el vistiplau a la fusió de diverses caixes catalanes.

El govern català denuncia el FROB pel contingut de l'article 8 de la norma que regula la creació del fons de rescat de les entitats bancàries. Aquest article atribueix la decisió final sobre els processos de fusió i de reestructuració de les caixes al Banc d'Espanya. Segons la conselleria d'Economia, la redacció de l'article és confusa i s'hauria de modificar perquè quedi ben clar que les autonomies també tenen l'última paraula.

El recurs de la Generalitat, en canvi, no discuteix la utilitat del FROB, sinó que el veu com el millor instrument per donar suport a la reordenació de les caixes catalanes. Dijous, el Banc d'Espanya va aprovar la fusió en dues entitats de Caixa Manlleu, Sabadell i Terrassa, d'una banda, i Caixa Catalunya, Manresa i Tarragona, de l'altra. Per la seva banda, comissió rectora del FROB va aprovar la subscripció de participacions en aquests processos, per un global de 1.500 milions d'euros. El Banc d'Espanya també va aprovar dijous la fusió de Caja Duero i Caja España, radicades a Castella i Lleó


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.