Economia

CCOO amenaça Zapatero amb una vaga general

Fernández Toxo assegura que el sindicat ja treballa per convocar-la i anuncia que "depèn del govern" espanyol que s'arribi a fer o no

La vaga general s'acosta, o almenys és el que vol fer pensar CCOO, que és el sindicat que més pressiona la Moncloa amb aquesta amenaça i intenta arrossegar la UGT, molt més tèbia.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha anunciat aquest divendres que el seu sindicat "treballa ja com si aquest país hagués de viure una vaga general". I ha afegit que "depèn del govern [espanyol] que [la convocatòria] es materialitzi o no".

En una visita a Alacant per assistir a l'assemblea de delegats de la intercomarcal de CCOO, Toxo ha assegurat que tant el seu sindicat com la UGT "seguiran apostat per l'acord". Però també ha advertit que es mobilitzaran "per intentar evitar que el mal que les mesures que ha aprovat el govern i d'altres que pugui aprovar es materialitzin i llastin l'evolució de l'economia espanyola amb efectes socials perversos".

"Treballarem per mantenir un clima d'unitat d'acció permanent imprescindible en aquest període, i si és el cas, en el moment adequat decidirem un altre tipus de mobilitzacions de més intensitat", ha indicat.

Tanmateix, Toxo ha precisat que en els seus contactes amb treballadors i comitès de diverses empreses no ha "trobat cap demanda de vaga general". "La gent és molt conscient del que està passant, i arribar a un escenari de vaga general no deixa de ser un drama, encara que a vegades sigui necessari", ha matisat.

Personalment, ha mostrat el seu desig que "el final" no sigui anar a la vaga general, però ha vaticinat que "probablement en tindrem una", perquè hi ha hagut "una reorientació de la política del govern que s'acomoda més a les demandes de la dreta econòmica, de l'especulació financera, dels anomenats mercats, que a l'interès del país".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.