Economia

El govern català també se suma a la visió optimista sobre la reducció de l'atur

La consellera Mar Serna espera que a l'abril es baixi de les 600.000 persones sense feina

L'atur baixa a l'abril a Catalunya, segons ha apuntat Mar Serna, consellera de Treball, en una entrevista concedida a Catalunya Informació.  La titular del departament ha estat capaç d'afirmar que "el pitjor de la crisi ja ha passat". Mar Serna segueix amb aquestes paraules el camí que ha marcat l'executiu espanyol, que apunta que hi ha elements suficients per pensar que la situació econòmica s'està redreçant i que cal ser optimista davant el futur.

Mar Serna veu una tendència positiva, considera que els propers mesos seran bons. La consellera pensa que la davallada de l'atur durant d'abril pot permetre que es baixi de les 600.000 persones sense feina al país, per 604.000 el març. La reducció seria d'entre 4.000 i 5.000 ciutadans.

Fonts del govern espanyol van filtrar ahir a l'agència Efe una primera dada que representa un brot verd: l'atur en el conjunt de l'Estat ha baixat d'unes 24.000 persones a l'abril, per primera vegada des del juliol de 2009. La consellera Serna ha manifestat que no sap d'on ha pogut sortir la informació. Es tracta de les xifres dels aturats que es registren als serveis públics d'ocupació, sempre menors que els de l'Enquesta de Població Activa (EPA). Tot i així, hi ha més de quatre milions de gent sense feina a l'Estat. El primer pas l'havia fet el ministre de Treball, Celestino Corbacho, que ahir va reconèixer que les dades de l'EPA són "negatives" però va assegurar que l'abril serà "un mes bo des del punt de vista de la creació d'ocupació", ja que hi ha un increment d'afiliats a la Seguretat Social.

Mar Serna ha considerat que la manca de qualificació és un problema greu per trobar feina. En aquest sentit, ha dit que una part de les persones sense atur no tenen suficient voluntat per formar-se i ha deixat entendre que  s'agafen aquest període fora del món laboral com unes semivacances.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.