Economia

El president de la CEOE diu que el contracte per a joves només és un "exemple"

Díaz Ferrán assegura que no vol contractes porqueria, sinó facilitar un model d'ocupació que pugui enllaçar amb un marc més estable

El president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ha assegurat aquest dimecres que el contracte d'inserció per a joves anunciat pel director de relacions laborals de la patronal, José de la Cavada, només era un "exemple", però que "no està sobre la taula, ni s'hi posarà", un contracte sense indemnització per acomiadament ni dret a l'atur.

"El que ahir es va comentar en un passadís del Congrés és un exemple del que hi ha a França, però hi ha altres contractes, i el que volem és consensuar amb els sindicats un contracte per a joves, però que no sigui un contracte porqueria, sinó tot el contrari, un contracte que després es pugui enllaçar amb un altre de més estable", ha subratllat Díaz Ferrán en declaracions a Antena 3. Al país francès es va crear el 2005 l'anomenat contracte d'inserció en la vida social (CIVIS), concebut com un dispositiu d'acompanyament de joves de 16 a 25 anys, sense qualificació ni estudis superiors validats i amb dificultats d'inserció, cap a una ocupació duradora o una activitat professional.

Segons el president de la patronal, la CEOE vol pactar amb els sindicats un contracte per a joves ad hoc, que permeti fer "més contractes estables i amb indemnitzacions en cas de ruptura de contracte similars a les de la resta d'Europa", ha assegurat. El dirigent empresarial ha recordat que un dels objectius de la reforma laboral que s'està debatent en el diàleg social ha de ser el de buscar més ocupabilitat dels joves, oferint-los una "solució urgent" perquè trobin un lloc de treball.

Díaz Ferrán considera que "no és bo" "radiar" les negociacions entre el govern i els agents socials per reformar el mercat laboral i ha subratllat que la CEOE no té intenció de dinamitar el diàleg social, com han dit algunes veus després d'escoltar ahir aquest "exemple" del contracte d'inserció. "Tot al contrari. Creiem fermament en el diàleg social [...] i tenim els més grans desitjos i ganes d'arribar a un acord en la reforma laboral, que és imprescindible", ha destacat.

El president empresarial ha demanat "altura de mires" als sindicats apostant un concepte de "flexiseguretat" davant de l'èxit que està tenint en altres països europeus. "Als llocs on s'ha implantat aquest concepte, que busca la seguretat, d'una banda, i l'ocupabilitat, de l'altra, ha tingut èxit i estan amb un 4% o 5% d'atur, mentre que nosaltres desgraciadament estem al 20%", ha comentat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.