Economia

La contra

Pedaleig d'oci i cultura

La nova ruta Pedals del Cister, que travessa tres comarques tarragonines, permet la diversificació de l'oferta turística i posa en valor el patrimoni natural i cultural de l'entorn

Els amants de la bicicleta de muntanya de la demarcació disposen d'un nou itinerari per terres tarragonines, amb què poder descobrir i gaudir d'un entorn paisatgístic i patrimonial únic. És tracta de la nova ruta Pedals del Cister que ha endegat recentment l'empresa Pedals del Món, impulsora d'altres rutes arreu del món que formen part de la mateixa xarxa: Pedales de Andes, Pedales de lava, Pedals d'Occitània, Pedals de foc i Pedals d'en Serrallonga –estrenada fa pocs mesos dins el territori català–.

Concebudes com a producte turístic, aquestes rutes en bicicleta de muntanya, actuen –segons els impulsors– de dinamitzadores del territori on s'implanten. Per una banda, permeten la diversificació de l'oferta turística de natura i esport i dinamització de zones rurals i, per l'altra, la posada en valor dels elements patrimonials i naturals de l'entorn.

La ruta Pedals del Cister surt del municipi de la Riera de Gaià, al terme d'Altafulla, i recorre tres comarques tarragonines, –el Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà– i una lleidatana –l'Urgell–. Els ciclistes roden per senders, camins i diverses trialeres, cobrint un itinerari de 220 quilòmetres i 4.400 metres de desnivell, fins arribar a municipis que destaquen pel seu patrimoni cultural, els monestirs cistercencs de Santes Creus, Vallbona de les Monges i Poblet. Altres poblacions que es travessen són: Salomó, Bràfim, Vila-rodona, Aiguamúrcia, el Pont d'Armentera, Montbrió de la Marca, Rocafort de Queralt, Forés, la Sala de Comalats, Belltall, Rocallaura, els Omells de na Gaià, Senan, l'Espluga de Francolí (les Masies), Roals, Farena, Mont-ral, la Riba, Vilaverd, Lilla, Prenafeta, Figuerola del Camp, el Pla de Santa Maria, Alió, Nulles, Renau, el Catllar i la Riera de Gaià.

Els usuaris, prèvia inscripció (Pedalscister.com), segueixen un llibre de ruta que se'ls lliura a la central –situada a la Riera de Gaià– i decideixen el tipus d'allotjament per pernoctar-hi. En funció de les necessitats se'ls fa la reserva als establiments escollits, alguns dels quals actuen com a punts de segellat. Els diversos serveis que s'ofereixen són el transport de l'equipatge d'un allotjament a l'altre, el servei de guia, l'assegurança i els acompanyants dels ciclistes poden beneficiar-se dels paquets turístics dirigits especialment per a ells. Una de les novetats de la ruta –que diferencia aquesta ruta de les altres– és que en trobar-se molt a prop de grans ciutats hi ha l'opció de completar-la en quatre etapes, que es poden repartir en dos caps de setmana.

En comparació amb altres rutes del país, la Pedals del Cister, segons apunta Carme Rosell, responsable del nou servei, “tot i que no presenta tant de nivell acumulat, com per exemple la Pedals de foc, a Viella, és més tècnica”, i el grau de dificultat és mitjà-alt. Quant a les expectatives creades, l'objectiu seria, apunta Rossell, “poder arribar a les 1.500 pernoctacions l'any, de manera que al cap de quatre anys de funcionament augmentarien a 6.000”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona