Economia

PESCA

LA TONYINA ROJA

Els ecologistes tornen a reclamar una moratòria

Ecologistes en Acció han enviat una carta al Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí en què sol·liciten una moratòria de pesca de tonyina roja al golf de Cadis i tot el Mediterrani. Aquesta petició dels ecologistes arriba setmanes després que l'organisme internacional que regula la pesca de túnids, l'ICCAT, acordés reduir poc més d'un 4% el volum de captures el 2011. En aquest sentit, la flota pesquera podrà capturar fins a 12.900 tones de tonyina, una quota que, en l'opinió dels grups ecologistes, suposarà condemnar l'espècie a l'extinció.

Ecologistes en Acció també ha denunciat que en els darrers quinze anys les captures il·legals de tonyina roja superen les 500.000 tones, amb un volum de negoci de 4.000 milions de dòlars. Una denúncia que també fa el grup Balfegó de l'Ametlla de Mar, que a més de les embarcacions de la flota pesquera d'encerclament té una granja d'engreix i comercialització de tonyina roja. Balfegó porta inspectors a les seues embarcacions i respecta la quota pesquera que té assignada, motiu pel qual considera “injust” que se'ls prohibeixi la pesca de tonyina al Mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.