Economia

PESCA

La campanya de l'angula es tanca amb un increment de captures al riu Ebre

Els pescadors del Delta en pesquen uns 500 quilos, que s'han cotitzat a la llotja a Deltebre a un preu mitjà de 330 euros el quilo

Els pescadors d'angula del delta de l'Ebre han tancat la campanya després de quatre mesos amb un increment de captures al riu Ebre, però amb una davallada important als desguassos de la badia del Fangar. S'han capturat uns 500 quilos d'angula als diferents punts de pesca que hi ha autoritzats. El producte s'ha cotitzat a la llotja de peix de Deltebre a un preu mitjà de 330 euros el quilo. “Les llevantades han permès incrementar les captures al riu, on els darrers anys gairebé no s'havia agafat angula”, ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre, Pasqual Chacón. Per contra, als desguassos del Fangar no s'han registrat captures perquè no hi ha hagut aigua, com a conseqüència de l'assecament dels arrossars per evitar l'expansió de la plaga del cargol poma. És per això, que els pescadors d'angula reclamen a l'administració que active ajuts per compensar el sector. “Estem en converses amb la direcció general de Pesca i hem posat l'alerta perquè aquesta situació no es torne a repetir”, ha dit Chacón, en referència a la possibilitat que també enguany s'opte per assecar el marge esquerre del delta de l'Ebre per frenar el mol·lusc invasor.

L'elevat preu del quilo d'angula compensa en part la davallada de captures, però el sector voldria recuperar el miler de quilos d'angula que es pescaven al Delta fa uns anys. “Els preus que es paguen són bons, però ens falten quilos”, ha lamentat Chacón. En aquest sentit, una de les reivindicacions dels pescadors d'angula és allargar la campanya fins el mes d'abril, quan el cabal de l'Ebre acostuma a ser abundant. “És molt difícil que Europa ens accepte allargar la temporada”, ha admès el secretari de la Confraria de Pescadors de Deltebre. De fet, el pla de l'angula de la Comissió Europea preveu que el 2015 un 60% de les captures es destinen a repoblació.

LA XIFRA

390
euros
és el preu màxim per quilo d'angula que s'ha pagat a la llotja de peix de Deltebre aquesta campanya

Decomissen 15 bussons il·legals

La direcció general de Pesca, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil de l'Ametlla de Mar, ha decomissat un total de 15 bussons (una espècie d'embut enquadrat en una estructura rígida que s'usa per pescar les angules) no autoritzats al delta de l'Ebre i ha efectuat una desena de denúncies per pesca furtiva. La direcció general de Pesca calcula que amb aquesta acció ha evitat la captura de 25 quilos d'angula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.