agricultura
Toni Alcover és el nou president dels vins Priorat
És professor de l'Escola d'Enologia de Falset i substitueix Sal·lustià Álvarez al capdavant del consell regulador de la DPQ Priorat
El professor de l'Escola d'Enologia de Falset i director del panel de tast de la denominació d'origen qualificada (DOQ) Priorat, Toni Alcover, ha estat elegit nou president del consell regulador d'aquesta denominació d'origen. L'elecció del nou president va tenir lloc durant la sessió constitutiva realitzada dissabte passat, 2 de juliol, en la qual es va escollir per unanimitat dels vocals el nou president. Toni Alcover Jofré (Barcelona, 1963) és professor de l'Escola d'Enologia de Falset des de 1989 i és tècnic superior en enologia.
El nou equip de membres del Consell Regulador de la DOQ Priorat està integrat pels vocals següents: Joaquim Sabaté Camps, René Barbier Ferrer, Salvador Burgos Iborra, Rafel Gauchola Navarro, Álvaro Palacios Muro, Mireia Torres Maczassek, Jordi Alentorn Torné, Sal·lustià Àlvarez Vidal i Jordi Puxeu Vaqué. A la llista també figuren els corresponents suplents de cada vocal.
Toni Alcover substitueix en el càrrec Sal·lustià Àlvarez, que continuarà vinculat al consell com a vocal. La DOQ Priorat és l'única denominació d'origen reconeguda com a qualificada a Catalunya i una de les dues úniques que disposen d'aquest segell a l'Estat espanyol.
Domènech, a la DO Montsant
L'exalcalde de Falset Jaume Domènech repetirà al capdavant del consell regulador de la DO Montsant. Domènech, que és president de la DO des de la seva creació l'any 2001, afirma que la DO, com tot el sector, “afronta anys difícils”: “L'objectiu serà continuar treballant en els mercats exteriors, però també millorar la presència en el mercat català”. El consell regulador de la DO Montsant l'integren Jaume Domènech, Francesc Colom, Carles Cedó, Francesc Blanch, Manuel Roca, Joan Asens, Xavi Cedó, Pilar Just Trilles, Jesús del Río i Jaume Giralt. A aquests deu vocals s'hi sumen Joan Queralt, del Departament d'Agricultura, i Xoan Elorduy, de l'Incavi.