Carn de porc a Moscou

Empresaris russos visiten càrnies gironines per fer intercanvis comercials

Rússia s'ha convertit en un dels mercats amb més projecció per a les empreses catalanes del sector porcí. L'any passat, aquest país va importar 20.000 tones de carn de porc de Catalunya, a les quals cal sumar-hi 3.200 tones de productes elaborats. Aquesta setmana, vuit empresaris russos del sector del porc visiten les grans empreses càrnies del nostre país amb la finalitat d'establir intercanvis comercials. I la seva ruta ha començat a les comarques gironines.

«La carn de porc catalana és molt magre, fins i tot més que la de Dinamarca, que és de les millors. En general, posem bona nota al producte català», diu Aleksandr L. Stoklitsiy, un dels empresaris de la comitiva russa. Aquesta està formada per les empreses més importants del seu país, les quals sumen el 70% del volum d'importació de carn de porc del mercat rus.

La visita arriba després d'unes setmanes de certa tensió. Arran de l'aparició del brot de la grip dels porcs, Rússia va tancar parcialment les fronteres a les exportacions de porcí de l'Estat espanyol. Una mesura que ja ha estat abolida. D'aquesta qüestió, però, no se'n vol parlar gaire. «La prohibició ja s'ha aixecat, no? Estem tranquils. No hi ha cap dubte sobre la qualitat del producte català i espanyol», diuen.

Quan se'ls pregunta per la impressió que han tret de les seves primeres visites a les empreses gironines, afirmen que hi ha molt de contrast: «Hi ha diferència d'instal·lacions, de modernització i de tipus de producte», sosté Stoklitsiy. No obstant això, asseguren que són a Catalunya perquè els agrada el producte que s'hi fa i per trobar les millors opcions comercials.

L'agenda d'aquesta setmana de la comitiva russa és prou reveladora d'aquest interès: visita a catorze empreses càrnies (nou de les quals són gironines) i una reunió de treball, aquest divendres, amb el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena. Des de l'administració catalana, es valora aquesta visita com «una oportunitat per ampliar els ponts de diàleg amb Rússia» i crear vincles sòlids que permetin a Catalunya continuar sent un dels proveïdors tant per a la indústria càrnia com per als punts de venda de consum russos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona