Els embotits del Ripollès ja tenen marca pròpia
S'aglutina amb el nom Producte del Ripollès tot l'embotit que es fa a la comarca
L'Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès, amb el suport de l'àrea de dinamització del sector agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament, ha certificat amb la marca Producte del Ripollès els embotits que elaboren els carnissers de la comarca als seus obradors de forma artesana. La certificació s'ha fet a través de l'Entitat d'Inspecció i Certificació de Girona SL.
La idea d'aplegar sota una marca pròpia els embotits que es fan a la comarca es va idear “fa més d'un any”, quan els carnissers del Ripollès van decidir crear una marca només per a la llangonisseta, un embotit típic i molt popular de la zona. La llangonisseta “s'elabora a partir de carn magra de porc que es trinxa amb la màquina de picar, es barreja afegint-hi les espècies i s'emboteix”, segons explica el gremi. Ara, el sector ha decidit fer un pas més i incloure en una sola marca tot l'embotit que elaboren les carnisseries de la comarca: Ca la Magda, Carnisseria Constans, Carnisseria Carles i Mila i Polleria Pineda, totes de Ripoll, a més de la Carnisseria Eva i Germanes, que està instal·lada al supermercat Dia de Sant Joan de les Abadesses.
“Són embotits de gran qualitat, seguint la tradició de generacions anteriors”, va explicar ahir el tècnic agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament, Ferran Doliu. Aquests embotits, segons Doliu, són únics per la seva curació artesanal: botifarra blanca, negra, d'ou, de fetge, bufes, bulls, moletes, llangoniseta, llonganissa xoriçada, fuet, xoriç i llom sec, entre altres.
La idea és promocionar el producte del Ripollès i que la gent conegui que és un producte de qualitat. La certificació ha de servir per donar una empenta a l'associació ja que la marca només la poden utilitzar els associats i els establiments que comprin l'embotit.