Economia

Els embotits del Ripollès ja tenen marca pròpia

S'aglutina amb el nom Producte del Ripollès tot l'embotit que es fa a la comarca

L'Asso­ci­ació de Car­nis­sers i Xar­cu­ters del Ripollès, amb el suport de l'àrea de dina­mit­zació del sec­tor agro­a­li­men­tari del Con­sorci Ripollès Desen­vo­lu­pa­ment, ha cer­ti­fi­cat amb la marca Pro­ducte del Ripollès els embo­tits que ela­bo­ren els car­nis­sers de la comarca als seus obra­dors de forma arte­sana. La cer­ti­fi­cació s'ha fet a través de l'Enti­tat d'Ins­pecció i Cer­ti­fi­cació de Girona SL.

La idea d'aple­gar sota una marca pròpia els embo­tits que es fan a la comarca es va idear “fa més d'un any”, quan els car­nis­sers del Ripollès van deci­dir crear una marca només per a la llan­go­nis­seta, un embo­tit típic i molt popu­lar de la zona. La llan­go­nis­seta “s'ela­bora a par­tir de carn magra de porc que es trinxa amb la màquina de picar, es bar­reja afe­gint-hi les espècies i s'embo­teix”, segons explica el gremi. Ara, el sec­tor ha deci­dit fer un pas més i incloure en una sola marca tot l'embo­tit que ela­bo­ren les car­nis­se­ries de la comarca: Ca la Magda, Car­nis­se­ria Cons­tans, Car­nis­se­ria Car­les i Mila i Polle­ria Pineda, totes de Ripoll, a més de la Car­nis­se­ria Eva i Ger­ma­nes, que està ins­tal·lada al super­mer­cat Dia de Sant Joan de les Aba­des­ses.

“Són embo­tits de gran qua­li­tat, seguint la tra­dició de gene­ra­ci­ons ante­ri­ors”, va expli­car ahir el tècnic agro­a­li­men­tari del Con­sorci Ripollès Desen­vo­lu­pa­ment, Fer­ran Doliu. Aquests embo­tits, segons Doliu, són únics per la seva curació arte­sa­nal: boti­farra blanca, negra, d'ou, de fetge, bufes, bulls, mole­tes, llan­go­ni­seta, llon­ga­nissa xoriçada, fuet, xoriç i llom sec, entre altres.

La idea és pro­mo­ci­o­nar el pro­ducte del Ripollès i que la gent cone­gui que és un pro­ducte de qua­li­tat. La cer­ti­fi­cació ha de ser­vir per donar una empenta a l'asso­ci­ació ja que la marca només la poden uti­lit­zar els asso­ci­ats i els esta­bli­ments que com­prin l'embo­tit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.