Les eines del SOC per trobar feina, a mans d'ens locals
La demarcació de Girona és la primera de Catalunya en què Diputació i Generalitat, i les entitats que s'hi adhereixin, signen un conveni per unir mètodes i eines de l'àmbit de l'ocupació
Un total de 34 ens locals gironins han subscrit un conveni signat ahir entre la Diputació de Girona i el Departament d'Empresa i Ocupació que és pioner a Catalunya i que permetrà una major transparència, agilitat i eficiència en matèria d'intermediació i orientació laborals. Concretament, es tracta de posar a disposició dels ens locals el Sistema d'Orientació i Intermediació laboral Galileu i el portal públic d'ocupació Feina Activa, que són dues eines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). D'aquesta manera, els ciutadans en situació d'atur o que busquin una nova feina no hauran de desplaçar-se necessàriament a les oficines de Girona per tramitar les peticions, sinó que ho podran fer des del mateix municipi, si aquest està adherit al conveni.
“El sentit i la voluntat és ajudar les persones desocupades, desenvolupar estratègies molt més eficaces per a l'administració laboral i col·laborar en la promoció econòmica del país”, va afirmar el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, després de la signatura del conveni. La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals del Departament d'Empresa i Ocupació, Esther Sànchez va destacar que “el fet que diversos nivells de l'administració col·laborin, fa que aquesta experiència no sigui només pionera en l'àmbit de l'ocupació a Catalunya i arreu de Catalunya pel que fa al futur de les polítiques públiques. És un pas endavant importantíssim en el que s'anomena la governança electrònica”.
El vicepresident de la Diputació i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va recordar que el projecte s'inicia a la demarcació de Girona després que tres municipis hagin fet una experiència: Salt, Llagostera i Banyoles mateix.
LA XIFRA
LA FRASE
Els 34 ens adherits
Els ajuntaments adherits a la iniciativa són els d'Arbúcies, Banyoles, Begur, Breda, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Castelló d'Empúries, Celrà, Figueres, l'Escala, La Bisbal d'Empordà, Llagostera, Lloret de Mar, Palamós, Quart, Ripoll, Riudellots de la Selva, Salt, Sant Hilari Sacalm, Sarrià de Ter, Sant Gregori, Vidreres i Vilablareix. La resta d'ens locals són: Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Consell Comarcal de la Cerdanya, Consell Comarcal del Baix Empordà, Consell Comarcal del Gironès, Consorci per a la promoció de les Preses i la Garrotxa, Consorci Ripollès Desenvolupament, IMPC (Olot), Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Nexes Forallac SAM (Ajuntament de Forallac). Aquestes administracions i entitats treballaran amb les mateixes eines que treballa el SOC, però a més, respectant la individualitat de cadascun dels municipis, que gestionarà la pròpia borsa de treball, va explicar el director de la xarxa ocupacional del SOC, Jesús Quiroga.