Economia

agricultura

Raïm molt sa i de bona qualitat a la DO Empordà

La DO Empordà pre­veu que la verema del 2012 donarà un raïm de bona o molt bona qua­li­tat i de bona qua­li­tat sanitària. Segons això, es man­tindrà la línia de l'última dècada amb anya­des bones, molt bones o excel·lents. A més, a causa dels ren­di­ments més bai­xos de les vinyes, el raïm ha tin­gut unes bones con­di­ci­ons de madu­ració i pre­senta un molt bon equi­li­bri entre aci­desa i grau. La pro­ducció del 2012 serà infe­rior a la del 2011, que va ser una anyada rècord i excep­ci­o­nal en la DO Empordà, amb 75.221 hl de vi ela­bo­rat. Segons les pre­vi­si­ons, la dis­mi­nució de la pro­ducció aquest 2012 serà d'un 15% o més res­pecte de l'any pas­sat. També expli­quen el des­cens de la collita el vent fort i fred que va fer mar­cir nom­bro­sos raïms a l'inici del cicle vege­ta­tiu de la vinya o les pedre­ga­des del mes d'abril que van afec­tar les vinyes de Masa­rac, Mollet de Pera­lada, Sant Cli­ment i Espo­lla. A més, cal afe­gir-hi les hectàrees de vinya afec­ta­des pels focs d'aquest estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.