Economia

Dos pagadors

Cotitzo una mica menys de 24.000 a l'any i, d'altra banda, sóc auxiliar de taula de bàsquet. M'agradaria saber si pel fet de tenir aquest segon ingrés em sortiria una declaració a pagar o bé la segona activitat té algun règim especial

Treballo, cotitzo una mica menys de 24.000 a l'any i, d'altra banda, sóc auxiliar de taula de bàsquet (arbitratge). Fins ara no ens retenien res, però la temporada que ve ens retindran un 2% de l'IRPF. En total, a l'any puc guanyar uns 1.000 euros amb aquesta activitat. M'agradaria saber si per tenir aquest segon ingrés em sortiria una declaració a pagar o si aquesta activitat té algun règim especial. M'ho he mirat amb el programa Padre i havia de pagar gairebé la meitat, uns 500 euros, però no sé si ho fet bé.

Si has de pagar o no, no és una dada que et podem donar perquè s'haurien de veure les retencions que t'ha practicat la teva empresa. El que sí que et podem contestar és el que diu la normativa a l'entorn de l'obligació de declarar, cosa que vol dir que si no tens obligació de declarar i els càlculs et donessin una declaració a pagar, no tindries obligació de presentar la declaració.

En aquest sentit, el límit de rendiments del treball per no declarar és un màxim de 22.000 euros. Aquest límit es redueix a 11.200 euros en cas que hi hagi més d'un pagador, sempre que les quantitats satisfetes pels segons pagadors superin els 1.500 euros. D'això podem concloure que en el teu cas s'aplicaria el límit general de 22.000 euros. Si guanyes més, tens l'obligació de fer la declaració.

Us recordem que les respostes facilitades per la delegació a Catalunya de l'Aedaf són a títol informatiu i en atenció únicament i exclusivament a la literalitat dels termes de les consultes formulades, i es declina qualsevol responsabilitat per l'ús que es pugui fer del contingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA