Empresa
Gelats de iogurt de La Fageda
Hi ha quatre varietats i tots tenen com a principal ingredient el iogurt que fa la cooperativa
Preveuen vendre 65.000 quilos del nou producte
Els nous gelats de La Fageda estrenen gustos, formats, disseny i embalatge. Amb gustos, la principal novetat són els gelats de iogurt (natural, amb maduixes, amb llimona i amb xocolata). De l'antic assortiment, es mantenen les varietats de vainilla i xocolata com a gamma Premium. L'ingredient principal del nou gelat, amb més del 30%, és el iogurt de granja de La Fageda.
El gelat de iogurt, com la resta de varietats, s'elabora amb llet fresca. “No s'utilitza llet reconstituïda ni tampoc colorants o conservants”, explica l'empresa. La vainilla, totalment natural, es processa a l'obrador de gelats a partir de les beines de la flor. “De la mateixa manera es treballa la maduixa i la llimona, el cacau i la cobertura de xocolata”, comenten els responsables de la cooperativa que té la seva seu a Santa Pau.
Els nous gelats es distribuiran a través de les cadenes minoristes presents a Catalunya, en terrines de 500 i 100 mil·lilitres. Aquestes últimes es venen en caixes de quatre unitats. D'altra banda, es manté el format de 2.500 mil·lilitres per a l'hostaleria. El nou disseny dels gelats La Fageda apel·la als elements essencials de la marca de iogurt: la cinta amb la vaca, les fulles de faig i les estovalles amb el quadre de color blau.
La previsió, segons explica l'empresa, és que la primera temporada d'implantació de la nova línia es venguin uns 65.000 quilos de gelats amb una facturació al voltant dels 480.000 euros. La innovació que es presenta ha suposat una inversió aproximada de 250.000 euros.
La Fageda presentarà la nova gamma de gelats a la Fira Alimentària de Barcelona, que se celebrarà de demà dilluns a dijous. Aquesta és la primera vegada que la cooperativa garrotxina participa a Alimentària amb un estand propi i ho farà al saló Interlact –Palau 4–. La marca també hi portarà la resta de productes que elabora.