Economia

Santa Susanna dissol l'eina de la seva gestió turística

L'Ajuntament argumenta que la llei de governs locals del PP fa inviable la Fundació Turística i s'apressa a buscar un nou organisme

El PSC ho vincula a una investigació oberta per la fiscalia

La Fundació Privada Turística Santa Susanna té els dies comptats. L'ens que gestionava fins ara el sector turístic del municipi i que, malgrat el nom, era municipal, es dissoldrà a mitjans d'aquest mes sense que l'Ajuntament hagi trobat un nou instrument que la substitueixi, tot i que el turisme representa per aquesta població prop del 40% dels ingressos. L'alcalde, Joan Campolier (CiU), explica que la decisió es pren davant la impossibilitat de mantenir l'ens amb les restriccions imposades per la llei de racionalitzaciór i sostenibilitat de l'administració local que retalla les competències dels municipis. “No era viable continuar amb el mateix model i ens corre pressa trobar un nou instrument que permeti gestionar el turisme, el nostre principal motor econòmic”, explica. La fundació, segons assegura Campolier, funciona des de la seva creació a principis dels 2000 amb el control majoritari de l'administració pública i una representació de l'empresariat hoteler amb veu i vot a l'hora de decidir les iniciatives de promoció turística que cal aplicar. “El pressupost de l'organisme era d'uns 150.000 euros, el 52% dels quals els posava l'Ajuntament i la resta el sector privat a través d'una part del seu IAE que s'havia augmentat per garantir l'aportació de tots els empresaris”, assenyala. L'aparició, el 2012, de la taxa turística “va significar l'arribada d'un nou finançament que ens va obligar a replantejar l'aportació dels hotelers i a reduir-los l'IAE”. L'any passat Santa Susanna va recaptar uns 240.000 euros amb la taxa turística, una quantitat molt important per a una població que no arriba als 4.000 habitants

L'alcalde assegura que abans de final d'any hi haurà un nou instrument de gestió del sector “amb implicació tant de la part privada com de la pública”. L'alcalde defensa que la continuïtat dels segells turístics de qualitat obtinguts pel municipi es mantenen sense canvis. “Santa Susanna continuarà sent una destinació familiar, esportiva i de congressos amb o sense la fundació”, precisa.

La versió del PSC

Des de les files del PSC, la dissolució de la Fundació Privada Turística Santa Susanna respon a la investigació oberta per la fiscalia abans de l'estiu arrel d'una denúncia efectuada pel partit sobre unes presumptes irregularitats econòmiques. El portaveu de la formació, Josep Sola, manté que fa molts mesos que l'Ajuntament tenia la intenció de reconvertir la fundació en un Consell de Turisme, “però no ho ha pogut fer perquè no li quadren els números i creiem que arrossega un dèficit important”. Sola afegeix que la situació ha provocat malestar entre els empresaris del sector perquè no veuen que l'Ajuntament escolti les seves demandes i destaca que també suposarà l'acomiadament dels treballadors de la fundació “perquè l'Ajuntament no els pot assumir”.

LA XIFRA

150.000
euros
era el pressupost anual de la Fundació Privada Turística Santa Susanna, l'òrgan de gestió del sector.

LA FRASE

No era viable continuar amb el mateix model i ens corre pressa trobar un nou instrument
Joan Campolier (CiU)
Alcalde de Santa Susanna


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.