Els forners de Lleida presenten el panellet de safrà de les Garrigues
El Gremi de Forners de Lleida ha decidit apostar enguany pel safrà que es produeix a Cervià de les Garrigues a l'hora de presentar la novetat de la campanya de panellets per a la festivitat de Tots Sants.
El president del gremi, Manel Llaràs, va destacar ahir que el panellet de safrà té el tradicional gust del massapà però amb un punt de safrà que fa que quan te'l poses a la boca et recorda la paella. El principal objectiu del gremi, a banda d'innovar, és que els consumidors s'adonin que els productes amb què treballen “són del nostre entorn”, va remarcar Llaràs.
Pel que fa a la previsió de vendes, el gremi calcula que s'arribarà a uns 134.000 quilos de panellets venuts, xifra que representa un 3% més amb relació al 2014. Com que la festivitat de Tots Sants s'escau en diumenge, preveuen que la gent no marxarà a fora i comprarà a les pastisseries locals.
Amb relació als preus, Llaràs va dir que es mantenen similars als d'altres anys. Va remarcar que en els últims dos anys s'ha encarit d'una manera “exagerada” la matèria primera i enguany també ha tornat a haver-hi un augment del preu de l'ametlla.