Economia

El gegant Inditex reforça la seva presència a Palafolls

El centre logístic Bershka de Palafolls ampliarà l'espai d'emmagatzematge amb la construcció d'una sitja de trenta metres d'alçària

En el mateix polígon industrial ha començat a funcionar una empresa d'etiquetatge vinculada al grup

La multinacional gallega Inditex constata que s'hi troba bé a l'Alt Maresme. Si a finals del 2012 entrava en funcionament la seu mundial de la marca Massimo Dutti als terrenys que havia ocupat la històrica tèxtil Fibracolor de Tordera, ara la firma anuncia l'ampliació de les instal·lacions que té al polígon Serra de Vallplana en el municipi veí de Palafolls destinades a una altra de les marques del grup, Bershka. L'Ajuntament del municipi ha confirmat que l'empresa ha sol·licitat permís per a la construcció d'un nou espai d'emmagatzematge d'uns 8.000 metres quadrats on penjar les peces de vestir que es distribueixen arreu del món i que permetria doblar la capacitat que té actualment. Aquesta nova sitja, la tercera de les instal·lacions, tindrà trenta metres d'alçària, i això obliga el consistori a fer una modificació del pla general en aquesta zona, perquè la normativa urbanística que regeix situa el límit en deu metres d'alçada. El regidor d'Urbanisme, Josep Rueda (PSC), confirma que l'empresa ja ha fet la petició formal al consistori i que aquest no veu cap problema a tirar endavant les modificacions pertinents. Rueda recorda que una situació semblant es va viure fa un temps quan la firma va sol·licitar la construcció d'un altell per a les oficines d'I+D. “Si volguessin construir la sitja amb les alçàries previstes actualment per normativa ho podrien fer demà mateix, perquè encara tenen molt espai per créixer i només ocupen un 40% de tots els terrenys”, diu, i hi afegeix que els tràmits per resoldre la modificació del pla parcial “són d'entre tres i sis mesos”.

D'altra banda, el regidor explica que el compromís de la multinacional amb el municipi va més enllà perquè també s'ha triat Palafolls com a seu de l'empresa que s'encarrega de tot l'etiquetatge del grup i que ja ha entrat en funcionament en una nau rehabilitada a prop de les instal·lacions del centre logístic. “És una peça més de l'estructura del gegant tèxtil que evidencia que l'oferta de sòl industrial a Palafolls té sortida”,destaca el responsable d'Urbanisme de Palafolls.

Josep Rueda hi afegeix que només amb la taxa corresponent i la llicència d'obres per construir la nova estructura d'emmagatzematge de Bershka l'Ajuntament rebrà uns 220.000 euros. La marca d'Inditex és una de les poques empreses instal·lades a Palafolls que facturen més d'un milió d'euros i que, per tant, està obligada a pagar l'IAE al municipi, amb la injecció de diners que això significa per a les arques municipals.

LA FRASE

El canvi urbanístic és necessari perquè la sitja supera l'alçària prevista en el projecte”
Josep Rueda (PSC)
Regidor d'Urbanisme de Palafolls

LA XIFRA

30
metres
d'alçària tindrà el nou espai d'emmagatzematge de l'empresa Bershka, que ja en disposa de dos més.

Arrelats al territori de fa temps

La relació d'Inditex amb el Maresme comença a principis dels anys noranta, quan el grup dirigit per Amancio Ortega va entrar com a soci principal de la desapareguda Fibracolor de Tordera. L'any 2000, Inditex va construir a tocar de Fibracolor el seu centre de producció i distribució més gran de l'Estat amb quatre naus i uns 114.000 metres quadrats d'extensió. Donava feina a 800 treballadors, directes i indirectes, i concentrava tres de les marques més conegudes: Massimo Dutti, Bershka i Oysho. Amb el creixement del grup, l'any 2006 Inditex va anunciar la intenció de traslladar Bershka al municipi veí de Palafolls. Finalment va ser el 2009 quan va inaugurar el nou centre logístic, de 65.000 metres quadrats, amb una inversió d'uns 100 milions. Havia de donar feina a 500 treballadors. Paral·lelament, l'any 2011 Inditex va enderrocar l'antiga Fibracolor per ampliar el centre logístic existent a Tordera amb una inversió de 190 milions d'euros. A finals del 2012 va entrar en funcionament la seu mundial de Massimo Dutti. En total, Inditex ocupa unes 60 hectàrees de terreny de Tordera i Palafolls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.