Economia

Catalunya lidera la creació d'ocupació de Mercadona

La cadena de supermercats dóna feina a 11.250 persones en 251 botigues, 26 de les quals s'han obert en l'últim exercici

L'empresa tanca el 2015 amb un benefici net de 611 milions d'euros

Catalunya continua sent un dels territoris prioritaris en el procés d'expansió i creixement de Mercadona. Així ho va reconèixer ahir el president de la companyia, Juan Roig, durant la presentació dels resultats del 2015. Les xifres oferides per la mercantil avalen l'interès de la cadena de supermercats pel territori català, on l'exercici passat es van crear 404 dels 1.000 llocs de feina nous proporcionats a tot l'Estat, gràcies a l'obertura de 26 nous supermercats. En xifres globals, Mercadona va tancar el 2015 amb 251 botigues a Catalunya i amb una plantilla d'11.250 persones, totes amb “contractes estables i de qualitat”, tal com va subratllar el mateix empresari valencià.

A aquesta dada, cal afegir-hi la riquesa derivada de l'activitat dels 16 interproveïdors catalans, amb una plantilla conjunta de 4.805 persones, i de les més de 1.800 pimes catalanes o amb producció a Catalunya que donen feina a més de 34.500 treballadors. L'aposta per Catalunya es reforça amb la inversió en la construcció d'un nou i innovador bloc logístic a Abrera, que es preveu que estiga en total funcionament el 2018 i amb una despesa total de 300 milions d'euros. El 50% de les instal·lacions
ja estan operatives i des d'allà proveeix no només els supermercats de Catalunya, sinó també una part d'Aragó.

Les xifres de Catalunya són un reflex de la bona marxa global de Mercadona, que va tancar el 2015 amb 20.831 milions d'euros en facturació, un 3% més respecte al 2014. Així, els beneficis nets de la companyia en l'exercici anterior han estat de 611 milions d'euros, un 12% més, amb un volum de vendes de 10.649 milions de quilos i litres, un 5% més. Entre les dades oferides en l'única roda de premsa que presenta l'empresari cada any, destaquen els 651 milions d'euros en l'obertura de 60 nous supermercats –cosa que ha fet créixer la xarxa fins als 1.574– i en la reforma de 30 més.

Roig assegurava: “Mercadona va molt bé. Estem molt satisfets i són bons resultats, però hem de seguir millorant perquè la cadena siga sostenible.”

El president de Mercadona es va mostrar especialment orgullós de la contribució tributària a l'Estat espanyol, que l'any 2015 ha augmentat fins als 1.497 milions d'euros. D'aquest total, 662 milions d'euros corresponen a la Seguretat Social; 243, a l'impost de societats; 509, a la recaptació de l'IVA i de l'IRPF, i 83, a altres impostos i taxes. Així mateix, Roig va oferir com a novetat dades sobre la contribució de Mercadona a l'activitat econòmica de l'Estat, que representaria l'1,8% del PIB estatal (19.500 milions d'euros) i el 3,8% dels llocs de treball (640.000 treballadors).

LA XIFRA

404
nous llocs de treball
dels 1.000 que ha proporcionat Mercadona el 2015 corresponen a Catalunya.

“Els polítics, que trien president”

Després d'anys d'acaparar titulars aliens als resultats de Mercadona, Juan Roig va optar per la contenció verbal i per no expressar la seua opinió sobre l'actualitat política i econòmica. Això no obstant, és difícil no cedir a les preguntes de la premsa, sobretot en la conjuntura actual. “Els polítics el que han de fer és la seva feina, que no és fàcil [...]. Ells han sigut elegits pel poble i esperem que facen la seva feina, que és triar un president del govern”, va dir amb relació a l'afectació que té sobre l'economia la incertesa sobre el president del govern. També va assenyalar que hi havia una milloria i que caldria donar més suport al sector turístic, “el principal de l'Estat”. Així mateix, va subratllar que els empresaris són els únics que creen riquesa i que “el sector públic és necessari per a la societat, però el sector privat gestiona millor”. Roig també va lamentar “les males pràctiques” i va demanar que s'eradiquin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia