Economia

Posen ordre a la barra del Trabucador

“El Trabucador requereix una infraestructura que permeti el foment de les activitats turístiques responsables amb el medi ambient i garanteixi la seguretat dels usuaris.” Són paraules de Josep Caparrós, alcalde de Sant Carles de la Ràpita, que vol reordenar la barra del Trabucador, que, segons un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV), és l'espai amb més afluència del delta de l'Ebre, amb uns 360.000 visitants anuals.

Així, ja s'han iniciat els tràmits per ocupar l'actual espai de la plataforma de fusta i la pèrgola, amb l'objectiu de crear una base nàutica. La voluntat és instal·lar-hi un punt d'informació, locals comercials, vestidors, un bar i dutxes, entre altres serveis.

L'actuació, però, s'estén a tot l'àmbit de la barra del Trabucador, l'istme que uneix el Delta amb la punta de la Banya. L'objectiu és regular-hi els usos, reservant espais de platja –també per als nudistes i els gossos–, per a la pràctica del surf de vela i els esports nàutics, limitant també els aparcaments. En dies punta, hi poden circular fins a dos mil vehicles. El consistori ja ha sol·licitat una subvenció per finançar part del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia