TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Protegim els jugadors

Les campanyes de pressió que es fan des dels mitjans de Madrid per desestabilitzar el Barça predisposant-los en contra de l'equip de les sis copes comencen a donar resultats. L'As i el Marca, sota el dictat del Madrid, actuen de manera barroera inventant-se campanyes de destrucció de l'adversari sense molestar-se a analitzar els mètodes tan poc ètics que utilitzen per fer-ho possible. Mentides, mitges veritats o directament calúmnies és el llibre d'estil d'aquests mitjans per aconseguir que el Madrid guanyi la lliga. I si per aconseguir-ho han de pressionar i mediatitzar els despatxos federatius i els mateixos àrbitres ho fan sense cap tipus de problema.

Una altra cosa és el nivell de l'arbitratge espanyol, tret d'un parell d'excepcions, el nivell és bastant discret, per no dir directament dolent. Però el pitjor que pot passar és que la teoria del villarato acabi agafant entre l'equip tècnic i els jugadors del primer equip del Barça. I això està passant i al final tothom estarà més pendent –jugadors inclosos– de les decisions arbitrals que no del nivell de joc de l'equip. I si això no ho sabem tallar anirem pel pedregar i acabarem prenent mal.

La directiva i també l'equip tècnic han de blindar i protegir els jugadors. Si han fer gestions en l'àmbit federatiu, que les facin, però en silenci, i si han de recórrer contra sancions injustes com ara la de Guardiola i la d'Ibrahimovic que ho facin amb arguments jurídics i no com el Madrid, que va embrutar la imatge de Leo Messi per justificar l'agressió de Cristiano Ronaldo a un defensor del Màlaga, en aquestes tàctiques, els del Madrid són uns campions, però és evident que no és un exemple a seguir.

Afortunadament, els diaris esportius catalans –i El 9 n'és un clar exemple– parlen un altre idioma i, sense amagar el seu ADN, demostren que són mitjans més professionals i bastant més seriosos que el Marca i l'As.

Però el que és absurd és deixar-nos emportar per aquesta eufòria sense cap ni peus que s'ha instal·lat a Madrid i que fa que ja es vegin campions de lliga quan encara hi ha en joc prop de 40 punts. Quasi res. No hi ha cap raó per tenir por del futur més immediat, el millor encara ha d'arribar. El Barça no està en el seu millor moment, això és una evidència, però que és una situació passatgera també n'estic convençut.

Els jugadors, com reconeixia Dani Alves, s'han de posar les piles i han de fer cas omís del tema dels àrbitres, aquesta no és la seva guerra. La seva guerra l'han de lliurar al terreny de joc. Els despatxos, torno a repetir, és feina dels directius, una altra cosa és si la sabran fer bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.