PRINCIPI O FINAL

Una barbaritat de punts

A vegades el nivell d'exigència a Can Barça és tan alt que es fa necessària una aturada tècnica per analitzar la situació, tocar de peus a terra i fer un balanç acurat del que s'ha aconseguit. El Barça en la seva millor versió és tan brillant que a vegades ens oblidem que tots els grups humans tenen un límit i que no es pot rendir cada dia al màxim nivell, treballis del que treballis.

Al Camp Nou aquest nivell d'exigència, sovint desmesurat i, de tant en tant, malaltís, l'ha sembrat, cultivat, regat i fet créixer Pep Guardiola. Ell ens va dir un dia que el seu equip pencaria sense descans per defensar el millor possible la samarreta del Barça, nosaltres ens ho vam creure i ell va demostrar de seguida que les paraules s'havien transformat en fets. Ell va situar el llistó a una altura descomunal i cada cap de setmana aconseguia que els seus futbolistes el superessin. L'excel·lència era el més habitual. Ara, quan de tant en tant el rendiment baixa per les raons que siguin, molts es posen les mans al cap i es queixen. Aleshores, Pep Guardiola surt com un búfal a defensar els seus homes i, per fer-ho, utilitza expressions tan punyents com «tenir 71 punts és una puta barbaritat».

Diu la llegenda (i crec que és certa) que, tradicionalment, el Barça només és capaç de guanyar si juga bé a futbol, que és un equip que no ha sabut mai assolir objectius importants jugant malament. Si això és així i el Barça té 71 punts en la lliga i està classificat per als quarts de final de la Champions deu ser, doncs, perquè en general l'equip juga com a mínim bé la majoria dels partits.

Guardiola s'hauria d'adonar que ha creat un monstre difícil de domesticar, una criatura que no para de generar expectatives cada vegada més grans, un Barça que quan no rutlla és tractat injustament, perquè gairebé sempre és una puta delícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.