El Barça descobreix Acker i guanya el Grup Capitol (69-62)

Bàsquet

El nou Barça de Xavi Pascual sembla estar destinat a patir, però els resultats, de moment, l'acompanyen. Si dijous el tècnic català es va estrenar en l'Eurolliga amb una victòria agònica davant l'Unicaja, avui ha fet el mateix a l'ACB amb un altre triomf molt treballat davant el Grup Capitol (69-62), gràcies, sobretot, a la inspiració d'un renascut Acker, qui ha fet el seu millor partit com a blaugrana i s'ha convertit en el màxim anotador del duel amb 24 punts.
El substitut d'Ivanovic ha volgut enviar un missatge als seus jugadors: A partir d'ara, tots compten. Tot i això, les seves constants rotacions des del minut inicial per buscar la màxima intensitat no han beneficiat, d'entrada, el seu equip, que no ha aconseguit trobar el seu ritme de joc en tota la primera meitat.

Ha estat el conjunt val·lisoletà el que ha començat més entonat, amb sengles triples a l'inici del partit que li han permès arrencar el xoc amb 0-6 al marcador.

Ben dirigit per San Miguel, el Grup Capitol ha aconseguit mantenir l'avantatge durant tot el primer quart (14-17), mentre que el Barça s'ha mantingut en el partit gràcies a l'aportació ofensiva d'Acker, autor de vuit punts en aquest primer període.

Els catalans mantenien la intensitat defensiva, però fallaven tot el que llançaven des de fora (0 de 9 en triples). Davant aquest panorama, el Barça ha trobat la solució al seu problemes d'anotació buscant les penetracions d'Acker i posant pilotes a Kasun qui, amb nou punts consecutius a l'inici del segon període, ha donat la volta al partit (22-17, min.13).

Però, quan Kasun i Acker han tornat a la banqueta, als locals se'ls ha tornat a apagar el llum, i el Grup Capitol ha tornat a igualar el xoc gràcies a la fiabilitat de Pakamanis i Rodríguez des de la línia de tirs lliures i la mala selecció de tir de l'equip blaugrana (33-33, al descans).

En la represa, Pascual ha donat entrada a Basile -pràcticament inèdit a la primera meitat- i el Barça ha tornat a estirar el marcador. Cinc punts consecutius de l'italià, que ha anotat el primer triple per al seu equip, i una cistella d'Acker han obligat Javier Imbroda a demanar un temps mort (40-33, min.22)

El Barça, amb una defensa agressiva, atent a l'hora de tancar el rebot defensiu i veloç al contraatac, semblava haver-se entonat per moments, però només ha estat un miratge.

El Valladolid, a ritme de triple -Santos ha tret la metralladora per anotar-ne tres gairebé de forma consecutiva- s'ha reposar a la 'pájara' de l'inici del tercer quart i ha tornat a recuperar-se en electrònic (49-51, min.29).

Una cistella de Sánchez des de gairebé mig camp sobre la botzina ha permès al conjunt català començar l'últim quart amb el comandament del marcador (52-51) i aquest petit factor psicològic ha contribuït a que ja no cedís el seu avantatge fins al final.

En el quart període, l'AXA Barça, ben dirigit per Sánchez i liderat de nou per Acker i Kasun en el capítol ofensiu, ha jugat millor que el conjunt val·lisoletà, que ha anat cedint terreny a mesura que augmentaven les prestacions del seu rival (65-55, min.34).

En els últims minuts, els catalans han decidit mirar de reüll la cistella i els visitants, que només han anotat 11 punts en aquest últim període, han quedat sense forces per reaccionar.

La victòria de l'AXA Barcelona (69-62) li permet mantenir-se en el grup que persegueix al líder, el Reial Madrid, i que està integrat pel Tau Cerámica, el DKV Joventut i l'Iurbentia Bilbao, tots ells amb el mateix balanç de victòries i derrotes (15-6) que els blaugranes.