L'Espanyol empata 1-1 'in extremis' contra el Llevant

L'Espanyol ha aconseguit avui un empat 1-1 de penal i en el minut 90 al camp del Llevant. Només Luis García, amb una gran actuació en poc més d'un quart d'hora, ha pogut marcar la diferència amb la resta de jugadors i igualar el partit a l'últim moment.

A les files locals, Juanma Gómez ha estat estendard de la dignitat del Llevant amb un gran gol, encara que el partit, amb tres expulsions (dos en el Llevant i una en l'Espanyol) ha quedat completament desordenat i una mica deslluït.

La primera ocasió del partit ha nascut en un contraatac llançat per Rufete, que ha centrat a l'àrea per a Ewerthon posant-li el gol pràcticament en safata, encara que aquest ha fallat disparar sense cap precisió per damunt de la porteria.

Instants després, el Llevant ha donat la rèplica amb una ocasió encara més clara que l'anterior, una paret entre Juanma i Courtois que ha deixat només l'extremeny contra Lafuente però que ha desaprofitat en xutar recte i a les mans del porter.

Cap al final de la primera part, en una acció confusa el Llevant s'ha quedat amb un jugador menys en veure la segona targeta groga el francès Mathieu Berson. El migcampista ha agafat la pilota amb les mans en pensar que l'àrbitre havia assenyalat una falta i Rubinos Pérez l'ha amonestat per segona vegada.

Després del pas pels vestidors, José Ángel ha donat entrada a Robusté perquè Serrano ocupés el forat deixat per Berson al centre del camp.

L'expulsió del central Torrejón (minut 60), ha igualat les forces de nou, encara que ha descompost el planejament inicial de l'Espanyol i ha obligat Valverde a utilitzar un esquema més defensiu.

La revolució ha arribat de la mà de Juanma, com no podia ser d'una altra manera, que ha despertat de la letargia els seus companys i tot l'estadi amb un gol de veritable crac.

El conjunt barceloní ha intentat posar remei al golàs de Juanma per la via ràpida, és a dir, amb pilotes llargues a Ewerthon perquè el brasiler exprimís a fons la seva velocitat al cos a cos davant el seu excompany i compatriota Álvaro.

El primer ha guanyat la partida en un parell d'ocasions, però Reina, porter gairebé sense experiència en Primera Divisió, ha emergit com a protagonista inesperat del partit per tallar totes les pilotes que es trobava al seu pas i minar la moral de la davantera espanyolista.

Només la qualitat de Luis García, un jugador amb un gran repertori de genialitats, ha aconseguit obrir la fèrria defensa local i provocar un penal que ell mateix ta transformat en el minut 90.