Esports

Hamilton aprofita la polèmica 'pole' i guanya el GP d'Hongria

El finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) ha estat segon i l'alemany Nick Heidfeld (BMW) aconsegueix el tercer lloc

Ja ho va avançar Bermie Ecclestone: Qui faci la pole, guanyarà el GP d'Hongria. El britànic Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) ho ha confirmat després d'aprofitar la polèmica pole position aconseguida dissabte, després de la sanció de la FIA, i s'ha adjudicat contundentment la victòria en el circuit d'Hungaroring, onzena prova del mundial de Fórmula 1. El finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) ha estat segon i l'alemany Nick Heidfeld (BMW), tercer.

El pilot espanyol Fernando Alonso (McLaren Mercedes) només ha pogut remuntar dues posicions al final de la carrera després de sortir en sisena posició, després del càstig de la federació Internacional d'Automobilisme (FIA), perquè suposadament va bloquejar la sortida a pista de Hamilton durant la classificació de dissabte, fet que va impedir al britànic defensar la seva 'pole' provisional.

Així doncs, Alonso s'ha quedat sense podi després d'haver guanyat el Gran premi de Gran Bretanya, i ja és la quarta vegada en aquesta temporada que no assoleix cap lloc del podi.

Hamilton, líder
Amb aquesta victòria, la tercera de la temporada, Hamilton continua com a líder del Mundial i aconsegueix ampliar la seva avantatge sobre Alonso a 7 punts. Malgrat tot, McLaren no ha aconseguit sumar cap punt en el mundial de constructors pel càstig imposat per la FIA per l'incident de dissabte entre els seus dos pilots.

Hamilton ha liderat sense problemes les primeres 50 voltes del circuit, però sempre amb Raikkonen enganxat al darrera. De fet, el segon lloc del finlandès li serveix per col·locar-se en tercer lloc en la classificació general superant per un punt al seu company d'equip, Felipe Massa, que al no sumar avui es queda amb 59 punts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.